I en vaskeægte gyserafslutning reddede Silkeborg-Voel KFUM sig to point med hjem fra Nykøbing Falster. I den velkendte heksekedel i Lånlet Arena scorede Rikke Iversen, via en frispilning fra storspillende Sofie Bæk Andersen, det afgørende mål blot 18 sekunder før tid.

Ved pausetid lå det ellers ikke i kortene, at Silkeborg-Voel KFUM skulle løbe med sejren. Efter en tæt start formåede Nykøbing-Falster Håndboldklub at spille sig til en føring på hele 16-11 ved pausen. Dette på baggrund af mange Silkeborg-Voel KFUM-afbrændere helt frit foran mål.

Silkeborg-Voel KFUM ville det dog anderledes. I 2. halvleg formåede mandskabet at vinde de første 6 minutter med hele 0-5 via et hårdtkæmpende forsvar og hurtigt angrebsspil, hvorfor kampen igen var helt lige. Målvogterduoen hos Silkeborg-Voel KFUM, bestående af Filippa Idéhn og Stine Bonde, stod sammen en flot kamp, og indskiftningen af Stine Bonde efter 15 minutters spil i 2. halvleg, skulle vise sig at blive en afgørende beslutning. Hun stod fremragende og havde stor andel i, at kampen tippede til Silkeborg-Voel KFUMs fordel.

Cheftræner Jakob Andreasen udtaler: ”det er fantastisk, at Filippa Idéhn og Stine Bonde til sammen står godt, og at Bonde igen viser, at hun kan lukke håndboldkampe. Resultatet er flot og vigtigt, men den måde, som pigerne står sammen på – såvel på som uden for banen – er langt mere vigtigt”.

Næste kamp er allerede på fredag d. 18/10 kl. 19.00 på hjemmebane i JYSK Arena i Silkeborg. Her tager Silkeborg-Voel KFUM imod TTH Holstebro.

Vidste du, at…
1) Cheftræner, Jakob Andreasen, ikke uden grund var tilfreds så med sin målvogterduo? Filippa Idéhn stod med en redningsprocent på 39 % efter 45 minutters spil. Herefter blev Stine Bonde skiftet ind, som det sidste kvarter stod med en redningsprocent på hele 70 %.

2) Silkeborg-Voel KFUM og NFH har til vane at spille tætte og spændende kampe? I de sidste 16 indbyrdes kampe (som går helt tilbage til år 2010) er det dog Silkeborg-Voel KFUM, der har overtaget med 8 sejre. De resterende kampe er fordel på 2 uafgjorte opgør og 6 sejre til NFH.

Målscorere

Nykøbing-Falster Håndboldklub: Lærke Nolsøe Pedersen 7, Kristina Kristiansen 3, Amalie Wulff 2, Pernille Johannsen 2, Anne Lagerquist 2, Matilde Schæfer 1 og Angelica Wallén 1.

Silkeborg-Voel KFUM: Sofie Bæk Andersen 5, Rikke Iversen 5, Lea Hansen 4, Hege Bakken Wahlquist 4, Jane Schumacher 4, Mathilde Kristensen 2 og Helene Kindberg 2.