Silkeborg Voel var søndag eftermiddag tage den lange tur til Sæby, for at spille i en hal der tidligere har givet gode minder. Og sådan blev det også denne søndag, heldigvis.

Jeg må med det samme tilstå at jeg ikke havde fået mine læsebriller rigtigt på søndag formiddag. For jeg var overbevist om at kampen skulle fløjtes i gang kl. 16. Så da jeg i god tro mødte ind i hallen 15.40. Blev jeg noget forundret over at se starten på anden halvleg. Så derfor er dette referat kun baseret på hvad jeg så i de sidste 30 minutter af kampen. Stillingen var 12 – 8 ved starten på anden halvleg.

Voel kommer noget hakkende i gang, der blev fjumret noget med bolden og lavet flere tekniske fejl i de første 15 min. Kampen var i denne fase langt fra vundet, men det lykkes Voel at få reduceret Sæby’s føring. Voel stod godt i forsvaret og kæmpede virkeligt for sagen. Så meget at det gav en to minutters udvisning. Denne udvisning kunne have været fatal for Voel, men resten af holdet rykkede sammen og kæmpede super flot, faktisk så flot at Voel vandt de to minutter med en. Når det lykkes Sæby at komme forbi forsvaret stod Daxi rigtig godt i vejen i målet, hun snuppede næsten alt i anden halvleg. Det satte i den grad Sæby’s træners temperament under pres, han var meget lidt enig med kampens to dommere om linjen i deres arbejde. Og dette var han ikke bleg for at fortælle dem. Dette resulterede i et gult kort og efterfølgende i en 2 minutters udvisning. Om det fik Voels træner til at føle sig overset skal jeg lade være usagt her, men det lykkes for Stig at gøre dommerne så meget opmærksom på sin tilstedeværelse at også han måtte have et gult kort. Voel var på dette tidspunkt kun bagefter med en enkelt. Voel fik desværre endnu en udvisning og denne blev noget dyre, for Sæby vandt de to minutter med to. Så med ca. 10 minutter tilbage af kampen førte Sæby med 3. Så tog Voels sig sammen og satte spurten ind, Først reducerede Cecilie Jakobsen, så Mikkel og så hamrede Sølvsten bolden i kassen til udligningen 17 – 17. Herefter stod der Voel på resten af kampen. Trods flere forsøg lykkes det ikke for Sæby at score mere i kampen. Det lykkes for Voel hele fire gange. Selv om Sæby gik frem og mandsopdækkede Mikkel så trådte andre frem og scorede eller trak straffekast. Efter de 60 minutter var slut resultatet 17 – 21

Med den ringe points høst som Voel har skabt, er ALLE de resterende kampe i sæsonen næsten vind eller forsvind ud af 2 divisions kampe. Pigerne har med dagens sejer lagt sig tæt op 10 pladsen, den plads som giver indehaveren en mulighed for at spille om at blive i 2 division, MEN det er kun tæt på og tæt på giver ingen ret til noget som helst. Skal holdet overleve skal der flere points på tavlen. Som Voel kæmpede i de sidste 30 minutter i dag giver det mig et positiv håb for overlevelse. Hvis holdet kan bygge videre på deres spil og levere varen i hver af de sidste 5 kampe.

Forsvaret skal have stor ros for deres opslidende arbejde og de positive takter ud i sammenspillets svære kunst. At Daxi så lige viser sig frem på fornemste vis er godkendt endda meget godkendt i mine øjne. Der var sæson debut til en tidligere Voel pige, nemlig Stine Krogh. Herfra skal lyde et velkommen tilbage Stine, det var dejligt at se dig i aktion igen i den grønne trøje. Jeg bliver lige nød til at vende tilbage til Sølvsten, den arm du har er sku fantastisk og den dejlige måde du hamrede bolden ind via overlæggeren uden chance for keeper i Sæby målet. Det var så super flot et mål (jeg er fan). Dagens Voel spiller er i mine øjne Kathrine Mikkelsen. 7 mål i dagens kamp gjorde at Silkeborg Voel fik 2 points, ingen kan gøre det alene, men du viste holdet vejen ved at gå forrest i dagens kamp. Bla. Med 3 scoringer på straffekast, det er ikke en disciplin Kathrine har gjort noget i de sidste mange år.

Silkeborg Voel Kfums mål og redninger blev lavet af: Kathrine Mikkelsen 7(3), Cecilie Jakobsen og Stine Krogh 3, Nikoline Strunge og Sara Sølvsten 2, Sandra Haugaard, Nanna Georgi, Karoline Højgaard og Agnes Munch 1 + mindst 9 redninger af Dragana Petskova

Vurdering af hallen: 4*↑ (hyggelig og brugbar med speaker og kampprogram)

Vurdering af dommere: 3* (godkendt)

Vurdering af publikum: 2* ( vi var fire medrejsende Voligans og vi klappede alt det vi kunne)