Silkeborg Håndbold College blev oprettet i 1999. Hensigten var og er fortsat at kombinere uddannelse med sportslige ambitioner.

Uddannelsen indeholder en ungdomsuddannelse fra Silkeborg Business College eller Silkeborg Gymnasium i form af enten EUX, HHX eller STX, kombineret med en alsidig, grundig og dybdegående håndbolddannelse. Du får mulighed for at teste dine håndboldegenskaber optimalt, fordi træningen foregår på professionelt niveau.

På træningsbanen er træningen lagt i hænderne på erfarne og kompetente trænere, der systematisk og grundigt vil føre dig igennem tre års struktureret, målrettet og alsidig træning med to ugentlige morgentræninger.

Læs mere fra Silkeborg Business College(handelskole) her

Læs mere fra Silkeborg Gymnasium her

College starter op to uger efter, at STX og HHX er startet op og slutter i forbindelse med skolernes læseferie

Træner/ledere på Silkeborg Håndbold College

(Trænerlisten bliver opdateret løbende)

 • Jakob Andreasen, Daglig leder, ligatræner Silkeborg-Voel KFUM
 • Leon Henriksen, Træner, U18 Pigetræner Silkeborg-Voel KFUM
 • Anders Friis, Træner, BSV U18
 • Christian Back, Træner
 • BSV gæstetrænere
 • Silkeborg-Voel gæstetrænere
 • Thomas Hjorth, Fysioterapeut, eliteSilkeborg
 • Asger Skovgaard, Fysisk træner, eliteSilkeborg

Træningstider:

Haltræning

Onsdag kl. 11.00-12.25, JYSK arena

Styrketræning i JYSK Arena Silkeborg

 • Tirsdag 8.15-9.30
 • Torsdag 8.15-9.30
 • Lørdag 9.00-10.30

OBS: Da det fysiske træning tirsdag og torsdag er placeret i skoletiden, så er det kun muligt at deltage i det, hvis man går i collegeklassen.

eliteSilkeborg

Silkeborg Håndbold College indgår i Silkeborg Kommunes store elitesatsning eliteSilkeborg. Gennem eliteSilkeborg kan de største talenter i Silkeborg få både træning, support, behandling og anden form for støtte. Men som collegeelev er der også en lang række øvrige muligheder. Der er fx stabilitetstræning, løbeteknik, fysbehandling, gratis adgang til styrkecenteret mm.

Træning generelt

For nogle elever på Silkeborg Håndbold College kræver det lidt tilvænning til at træne flere gange om ugen samt spille flere kampe. De fleste af jer, som vælger Elitepakken, kommer op at få fire haltræninger, tre styrketræninger samt løbetræning, stabilitetstræning, kampe, udtagelser mm.

Dagligdagen på Silkeborg Håndbold College er tilpasset efter vores erfaringer, DHF og Team Danmarks retningslinjer for, hvad den optimale træningsbelastning er. Så vil du noget med din håndbold er Elitepakken skræddersyet til dig.

Hvis man er HHX elev og går i collegeklassen, skal man være opmærksom på, at man enten skal være aktiv på Silkeborg Håndbold College eller til eliteSilkeborgs basistræning i alle tre år, da man optager en af de eftertragtede pladser i klassen og træningen er en del af undervisningen.

College pakken koster 4000 kr. som opkræves af eliteSilkeborg og inkludere foruden ovenstående også vejledende fysioterapi.

Toptalenter

Hvis du er toptalent i eliteSilkeborg regi, så har du mulighed for at søge om tilskud til kontingentydelsen hos eliteSilkeborg. Læs mere om det her.

Grønlandske elever

For Grønlandske elever, som kan få støtte fra Elite Sport Greenland, kan der indhentes yderligere informationer ved Anne Clausen (Det Grønlandske Hus)

Bolig

Silkeborg Håndbold College tilbyder i samarbejde med Midtjysk Boligselskab boligmuligheder på Sports Kollegiet, Ansvej 100, 8600 Silkeborg.
En lejlighed koster ca. 2.500 kr. + forbrug. Der gives normalt ca. 500 kr. boligsikring/tilskud. Dette skal søges via kommunen.

Alt praktik vedr. lejekontrakt, PBS-tilmelding samt oplysning om betaling, nøgleafhentning mv. bedes rettes til Midtjysk Boligselskab, da Silkeborg Håndbold College kun formidler og anviser boligerne mellem elever og boligselskabet. I bedes derfor sætte jer ind i jeres forpligtelser over for boligselskabet, men også være opmærksomme på fx tjekliste ved indflytning osv.

Hvis der er spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

Jakob Andreasen
Silkeborg Håndbold College
Mail: ja@silkeborgvoel.dk
Tlf: +4540754747

Formular til at søge bolig her

Tilmeld dig College her

OBS! Husk også at søge uddannelsesstedet på her