Silkeborg-Voel er denne sæson repræsenteret i den bedste række for både drenge og piger lige fra U14 til U18, hvilket er rigtig stort og et godt skridt på vejen mod endnu stærkere talentarbejde.

I øjeblikket råder klubben over syv ungdomslandsholdspillere fordelt på U17, U18 og U19-landsholdene, mens en lang række yngre talenter er udtaget til de kommende talenttræninger senere på måneden.

– Vi er i Silkeborg-Voel utrolig stolte af vores unge spillere, som præsterer bedre, end vi tidligere har oplevet. Det giver en stærk tro på fremtidens talentarbejde, at så mange af vores helt lokale drenge og piger er repræsenteret på DHFs ungdomslandshold, ligesom jeg på klubbens vegne også er stolt af at have fået bygget et så stærkt setup omkring U18-årgangene op, at flere af landets dygtigste piger søger til klubben for at tage de næste skridt, siger bestyrelsen i Silkeborg-Voel.

Et af de talenter, der er kommet til Silkeborg-Voel til den nuværende sæson, er højre fløj og U18-landsholdsspiller Lea Hansen, der fredag aften scorede tre mål i sin ligadebut i Silkeborg-Voels kamp mod København Håndbold. Her spillede hun mere end halvdelen af kampen og kunne på trods af nederlag sammen med holdkammerat, landsholdskollega og helt lokal Voelpige Andrea West Bendtsen glæde sig over at have sat et positivt aftryk på kampen.

– Vi har til denne sæson indledt et endnu tættere samarbejde mellem U18-pigerne og ligaholdet, hvor jeg som træner for ligadamerne virkelig ønsker at være med til at rykke flest mulig af vores egne spillere op til os. Derfor er det også fedt at se en spiller som Lea Hansen gribe chancen, når hun får den. Det er ikke mange højrefløje, der laver tre mål i sin ligadebut. Det viser stor kvalitet og en evne til at holde hovedet koldt og tro på, at man har evnerne til at gøre en positiv forskel, når man bliver skiftet ind i stedet for en af ligaens ellers stærkeste spillere på den position (Louise Lyksborg, red.), understreger Jakob Andreasen.

Sæsonen går for alvor i gang for ungdomsholdene i løbet af den næste måned, hvor samtlige af Silkeborg-Voels elitehold er at finde i 1. Division, som er den bedste række på de årgange.