Silkeborg-Voels unge stortalent Andrea Bendtsen løber i aften for første gang ind sammen med klubbens ligahold, som i aften spiller mod Ringkøbing Håndbold i Voel Hallen.

Andrea Bendtsen har spillet i Voel siden hun begyndte i skole og har altid drømt om en dag at spille for klubbens ligahold. De seneste to sæsoner har hun været i Ikast og spillet for FCMs U18-hold. Kort før jul kom hun hjem med målet om at spille for Silkeborg-Voels ligadamer, og i aften tager hun det første store skridt i den retning, når hun møder ind med ligaholdet til aftenens kamp mod Ringkøbing Håndbold.

– Det bliver rigtig fedt og jeg glæder mig. Det er jo det, jeg har håbet på at få lov til på sigt, men jeg havde ikke turdet håbe på allerede at blive udtaget nu, siger Andrea West Bendtsen fredag formiddag.

At det netop er til kampen i Voel Hallen gør da heller ikke glæden mindre for det håbefulde talent.

– Jeg havde allerede planer om at tage ind og se kampen med min familie og venner, så det er lidt ekstra sjovt at vide, at de alle er i hallen, når jeg løber ind i min spilletrøje, tilføjer Andrea Bendtsen, der bruger ventetiden fredag på at være i skole.

Cheftræner Jakob Andreasen er glad for at have fået Andrea Bendtsen hjem og er indtil videre meget positiv over hendes indsats til træning. Derfor har det været helt naturligt at lade hende indgå i aftenens kampforberedelser.

– Andrea er kommet tilbage til klubben for at blive ligaspiller. Nu skal hun til at opleve, hvad det vil sige at være på et ligahold. Hun skal have lov til at snuse til, hvad der foregår i et omklædningsrum, være med til taktikmøder, til at løbe ind og være med til kampene, hvilket er en stor oplevelse for både unge og etablerede spillere i ligaen. Og når vi nu spiller i Voel Hallen, hvor Andrea er tæt på at være opvokset, er det et nærliggende sted at præsentere hende for vores by, lyder det fra Jakob Andreasen, der yderligere roser Andrea Bendtsen for hendes udvikling.

– Andrea er kommet ind midt i det hele og er ved at være en etableret del af træningsmiljøet nu. Hun virker meget motiveret og træner godt, så nu er gælder det bare om at have tålmodighed og fortsætte den gode udvikling, hun er i. Hun er et stort talent og er dygtig til at tage for sig af træningsmulighederne, så forudsætningerne for at blive en god ligaspiller er gode.

Andrea West Bendtsen trækker i aften i trøje nummer 17, da Mathilde Bjerregaard fortsat er ude med en knæskade.

Kampen begynder klokken 19 i Voel Hallen, men allerede fra klokken 17 åbner Hal 2, hvor der serveres mad og drikke inden dagens ligakamp. Her præsenteres også Anna Sophie Okkels og Camilla Fangel, der begge tiltræder holdet efter sæsonen.