Der er ikke meget nyhed over, at Andrea West Bendtsen er udtaget til landsholdsaktivitet, men en indkaldelse til en slutrunde vil for de fleste aldrig blive hverdagskost – uanset om det er med U17-landsholdet eller A-landsholdet. Heller ikke for Voelpigen Andrea West Bendtsen, der siden hun vendte retur til barndomsklubben efter en lille afstikker til Ikast og FCM U16 og U18, har nået flere store milepæle i sin karriere.

Allerede i januar var hun første gang med på bænken i en ligakamp med Silkeborg-Voel, da holdet mødte Ringkøbing Håndbold “hjemme” i Voel Hallen, hvor Andrea har brugt et utal af timer, siden hun var en lille pige. En måneds tid efter fik hun førsteholdsdebut med ligaholdet, da hun blev skiftet ind i pokalkampen mod Kolding HK, hvor hun også blev noteret for to mål. Endnu en måned senere ventede den helt store milepæl, da hun blev skiftet ind og scorede kampens sidste mål mod Odense Håndbold i JYSK arena og efterfølgende kunne juble over sikring af DM-kvartfinalen.

Nu har den 18-årige bagspiller netop modtaget besked fra U19-landstræner Heine Eriksen om, at hun skal med holdet til U19 EM i Slevenien fra den 27. juli til 6. august.

Se Danmarks pulje ved EM her.

En måneds optakt
De danske U19-piger var i weekenden samlet i Kolding, og nu har Heine Eriksen så sat endeligt navn på de 16 spillere, der skal med til slutrunden senere på sommeren.

– Vi havde en samling, hvor vi var meget opmærksomme på spillernes fysiske tilstand. Der var flere med småskavanker, hvilket vi lige fik tjekket op på. Derudover handler det om, at pigerne nu – i samarbejde med deres klubber – træner hårdt fysisk frem til den 8. juli, hvor vi samles igen, fortæller landstræner Heine Eriksen til DHFs hjemmeside.

Nu har pigerne et par uger i klubberne, inden de igen samles den 8. juli til fem dages træning i Skærbæk og efterfølgende træningslejr i i Ungarn. Her møder man Rumænien, Ungarn og Slovenien.

Som det sidste inden selve slutrunden deltager holdet i Scandinavian Open Championship i Sverige, hvor der venter tre landskampe mod Norge, Island og Sverige.

– Vi har et tæt og fornuftigt program op til EM. Vi skal spille seks landskampe, hvor vi møder meget forskellige hold undervejs. Det er en god optakt, der forbereder os på forskellige spillestile, forklarer Heine Eriksen til DHFs hjemmeside.

Der bliver altså ikke tid til meget andet end håndbold denne sommer for Andrea West Bendtsen, men det gør hende heldigvis ikke noget.

– Jeg elsker at spille håndbold og glæder mig til at få lov at bruge hele sommeren på det, siger Andrea West Bendtsen med et stort smil.

Inden det går helt løs, har den unge Voelpige dog både fejret sin egen 18-års fødselsdag og får også tid til at deltage i nogle af vennernes studenterfester disse dage.

Den endelige EM-trup består af:
Amalie Milling, HIK
Lærke Sørensen, Molden
Ida Marie Dahl, Ajax
Caroline Svarre, Skanderborg
Nanna Hinnerfelt, FCM
Emma Friis, FCM
Sarah Stougaard, TTH Holstebro
Line Mai Hougaard, TTH Holstebro
Anne Sofie Filtenborg, Viborg
Louise Ellebæk, FCM
Andrea W Bendtsen, Silkeborg Voel
Laura Jensen, FCM
Kristina Jørgensen, Viborg
Line Berggren Larsen, EH Aalborg
Nikoline Lundgreen, Viborg
Nicoline Olsen, Aarhus United

Læs også:
God lodtrækning til kvindernes U19-EM

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com