Af Jens I. Rasmussen
”Vi skal i slutspillet. Selvfølgelig. Ambitionerne er ikke blevet mindre, selv om vi har fået en lidt vaklende start. Der ligger så mange hold, der har det samme antal point, at der ikke er særlig langt op. Vi skal vinde de rigtige kampe. Vi har tabt nogle af de forkerte, men vi har også slået København på hjemmebane. Jeg ser ikke så meget på stillingen.”
Sådan lyder det fra Silkeborg-Voels Andrea West Bendtsen, der har masser af gå-på-mod i den nye sæson, hvor hendes rolle på holdet er blevet defineret som en stærk del af forsvaret.
”Jeg sætter pris på at have en stor rolle på holdet. Vi har et godt hold med spillere, der kan mange forskellige ting. Og i år har jeg fået en rolle, hvor stort set alle mine kræfter skal bruges i defensiven. Det tager jeg som en stort cadeau til mit forsvarsspil, og jeg er glad for den tid, jeg får, og vi har langt hen ad vejen stået godt,” siger Andrea West Bendtsen.
Hun har dog vist sin skudstyrke, når hun kom med i kontra og har kunnet afslutte fra anden bølge.
” Det er blevet til mål på kontra. Der er også nogle løb, for vi er et hold, der løber rigtig meget”, siger hun.

Ude godt – hjemme bedst
Andrea West Bendtsen er født og opvokset i Voel i en rigtig håndboldfamilie. Alligevel søgte hun andre klubber på et tidspunkt.
”Jeg var i Ikast, fordi jeg var på efterskole, og det var jeg superglad for, at jeg gjorde. Jeg har altid hørt til her i byen, så det er egentlig her jeg har et stort tilhørsforhold.  Men jeg har også set på, hvor jeg kunne udvikle mig bedst. Og have de bedste rammer på det tidspunkt i min karriere og få en masse spilletid. Og da jeg tog til Holstebro var det et perfekt tidspunkt for at få en masse spilletid. Men så kom der et tidpunkt, hvor det var bedst at komme tilbage hertil. Nu er jeg her. Hjemme hos den store håndboldfamilie. Der er meget hjerte i det”, siger hun.

Final4 var det største
Andrea West Bendtsen tøver ikke længe til spørgsmålet om hendes største oplevelse som håndboldspiller.
”Det var, da vi fik bronze til Final 4 i sidste sæson. Jeg fik også bronze til Final4 med Holstebro, men det her i Silkeborg-Voel var større. Også større end de medaljer jeg har fået som ungdomsspiller ved EM og VM.  Det var også, fordi det var et specielt år. Det var den mest forløsende sejr. Det var en sejr, der betød meget. Det var mega fedt, siger hun.
Vi vender tilbage til den igangværende sæson, og hvad hun tænker om den indtil nu.
”Det er gået middel. Vi har spillet nogle gode kampe, men vi har også tabt nogle kampe og smidt et par point mere, end jeg havde ønsket mig”, siger Andrea West Bendtsen.
Hun glæder sig over en række gode kampe på hjemmebane.
”Det har været rigtig godt. Jeg ved ikke, hvad det er for en hjemmebane-bølge vi rider på, men det er et udtryk for, at vi er sindssygt glade for at spille her, og det viser helt præcist, hvad en hjemmebane kan. Det ligger latent i os, at når vi træder ind her, så sker der bare mere. Det skal vi også have med på udebane, ” siger Andrea West Bendtsen.
Der har dog været et nederlag på hjemmebane til Champions League-deltagerne fra Odense.
”Det er svært at finde nogle gode ting i et stort nederlag. Men man må også være realistisk og se, hvem det er vi spiller imod. Det kunne have været meget værre. Vi spillede slet ikke så dårlig en kamp. Der bliver stadigvæk lidt større afstand til de tre hold, der trækker fra,” siger Andrea West Bendtsen.
Nu gælder det endnu en skræmmende stærk modstander i skikkelse af Ikast.
”Ikast er kommet tættere på Odense og Esbjerg og har et sindssygt godt hold. Resultaterne i Champions League taler for sig selv. Men selvfølgelig går vi altid efter en sejr, men det er også en af de kampe, der handler mere om os selv.  Ikast ligger godt til Silkeborg-Voel i forhold til nogle af de andre tophold. Det må vi tage med. Men det bliver en svær kamp”, siger Andrea West Bendtsen.

FAKTA
Andrea West Bendtsen
Født 9. juni 1999
Bagspiller (venstre back/playmaker)
Højde: 178 cm
Ligadebut i januar 2017
Tidligere klubber: FC Midtjylland Ungdom, TTH Holstebro, Holstebro Håndbold
Landshold: 36 kampe U17, 17 kampe U19

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com