Silkeborg Voel var søndag eftermiddag i Gudme for at møde topholdet i 2 div.

Holdet var ramt af skader og udlån og så var der for 5 gang en debutant i målet.

Jeg må sige at Gudme fremstår som et fantastiske håndbold sted, der er masser af atmosfære og liv i hallerne. Det er super fedt syntes jeg.

Nå det var jo kampen vi kom fra.

Gudme kom bedst fra start, men Voel følger igennem hele første halvleg rigtig godt med. Jeg vil dog beskrive Voels første angreb lidt i detaljer da det kommer til at danne base for meget af min beretning fra kampen. Stillingen er 1 – 0 og Voel er i angreb. Efter lidt bold flytteri ender bolden ved Mikkel der angriber på ydersiden af venstre back. Her bliver hun flået ud af banen så hun lander bag ved baglinjen, nogen rundt forvirret over den hårdhændede behandling, kikker hun på dommeren der trækker på skulderen. Efter at hun er kommet på benene igen må hun tørt konstatere at så er vi da lige som i gang. Det bliver dommernes linje igennem hele kampen. De to vælger at lave strudsen. De ser væk ved hårdt spil og slag i ansigtet ser man totalt igennem fingrene med. Og at skridt reglen også er forsvundet gør bare spillet endnu mere underligt at se på. Det blev totalt komisk da en Voel spiller tager mindst 5 skridt før end hun aflever bolden, det kom de to dommere til at høre en hel del fra hjemmepublikummet for. I de første 30 min. er det scorings mæssigt Cecilie Dalmose og en flot spillende Helene Calmer der tager det store læs. Dog er kampens Voel detalje, brillant udført af Sara Sølvsten. Dommerne løfter armen for at markere passivt spil mod Voel. Sølvsten får bolden i en presset situation og der er intet andet at forsøge end et nærmest håbløst skud mod mål. Det gør Sølvsten med sådan et fantastisk skud at bolden suser i netmaskerne bag Gudme keeper, som ikke aner hvor den boldt kom fra. I de døende sekunder af halvlegen lykkes det Gudme at score til pause stillingen 13 – 12

Anden halvlegs start er en kopi af første. Efter ca. 5 min går Voel dog i stå scorings mæssigt. En af årsagerne er at dommerne finder på en ny juleleg. Undskyldninger for at fløjte for hurtigt. Jeg har stor forståelse for at dommere også kun er mennesker og dermed kan lave fejl. Når man så selv indrømmer at man har lavet en fejl, så vinder man bare mere respekt ved mig. MEN når man 3 og 4 gang fløjter for tidligt så er man ikke sin opgave voksen, så må det være en dommers pligt lige at se spillet an, for om det udvikler sig før end man fløjter og ikke bare fløjte for at fløjte. Dette var endnu en årsag til at man kunne se frustrationerne blive større og større for Voel spillerne. Gudme tæskede videre på Voel spillerne og udbyggede deres føring til 7 mål. Her var jeg sku bange for at Voel smed håndklædet i ringen, men NEJ det er ikke pigernes stil. De kæmpede sig tilbage i opgøret. Bla. viser Sølvsten at hun har en fantastisk arm og Kathrine Mikkelsen melder sig virkeligt ind i kampens i de sidste minutter. Det er dog ikke nok til at nå helt op til Gudme der vinder kampen 26 – 22.

Min påstand er følgende: Havde kampen været spillet i Voel og Gudme havde spillet det spil de viste i går, så var samtlige spiller og tilskuere i hele hallen gået derfra med ondt i øre og hals på grund af det træk som Gudme spillerne ville have skabt på deres 2 min. udvisninger. Jeg forstår til fulde Voel spillernes frustrationer over den linje de to dommere lagde for kampen. Den var i mine øjne nogle gange til fare for spilernes helbred. 60 min. håndbold gav 3 advarsler, 2 til Gudme og en til Voel og det til trods for at en Voel spiller trak/slæbte/flåede en Gudme spiller ned bagfra. En handling der var til en 2 klokkeklar min. Dommerne, tja de kikkede væk og dømte intet. Kære Voel spillere i må “bare” lære at give tilbage af samme mønt, i må lære at spille til dommeren fløjter og fløjter de ikke så spil da videre også selv om i godt  ved at den der var nok lige over stregen. Lad være med at spilde jeres talent på at være frustreret over dommerne. (Se så nemt er det at skrive, jeg skal bare huske at det ikke er nemt at efterleve). Jeg vil påstå at Voel selv var skyld i nederlaget, der er mindst fem 100% chancer der bliver brændt. Var de blevet udnyttet så havde Voel vundet. At i så også havde en stolpe ud kamp og Gudme havde en stolpe ind tja, sådan er håndbold også. Jeg vil benytte lejligheden til at byde velkommen til Voel femte mål kvinde i den første del af sæsonen. Laura Rasmussen havde en godkendt første dag i Voels mål. Det var ikke den nemmeste kamp at starte i. Laura havde flere klasse redninger som jeg håber at se mange flere af i det nye år. Kampens Voel spiller scorede 5 mål på syv skud, hun lavede også 5 mål givne assist og så tog hun i mod en hulens masse tæsk. Der er tale om Kathrine Mikkelsen.

Silkeborg Voels mål og redninger blev lavet af: Cecilie Dalmose og Kathrine Mikkelsen 5, Sara Sølvsten og Helene Calmer 4, Malene Claudi, Mathilde Strunge, Louise Balle og Signe Krogh 1 + 14 redninger af Laura Rasmussen

Vurdering af hal: 4* (hyggelig og brugbar med speaker, der dog havde sine udfordringer med anlægget)

Vurdering af dommere: 1* (de får stjernen for at være i hallen, selvom det nok havde været bedre hvis de var blevet hjemme, det var en rigtig dårlig dag for de to)

Vurdering af publikum: 2* (bakkede hjemmeholdet op, men fairplay var der ikke noget af)

 

Kampen er set og vurderet af Verner Sørensen

PS: God jul til alle i og omkring Silkeborg Voel  og Voels 2 div. damer + modstandere og dommere vi ses i det nye år.