Af Jens I. Rasmussen

Hun er fortjent kåret som årets spiller to sæsoner i træk af Midtjyllands Avis. Hun er den næstmest scorende spiller i sine første to sæsoner i klubben og ikke mindst er hun den spiller, der har flest assists.

Nu har hun taget hul på sin tredje sæson i klubben, og hun holder stilen. Det blev således til otte mål på otte forsøg i premierekampen mod Sønderjyske og fire assists. I den seneste kamp blev det til syv mål i nederlaget til Ikast

Desuden scorede hun fem mål i Santander Cup 1/8-delsfinalen mod Ringkøbing.
25-årige Eira Aune har i den grad foldet sit talent ud i den danske liga. Her fik hun også ansvar fra dag et. Derfor var der ingen tvivl i klubben eller hos cheftræner Jakob Andreasen, da kontrakten skulle forlænges. Den rækker nu frem til foråret 2024.

På en god dag slår vi alle

– Det bliver igen en spændende sæson, hvor vi har et hold med mange af de samme spillere, der har et godt kenskab til hinanden. Desuden er de nye, unge spillere faldet godt ind i truppen, siger Eira Aune.

Hun erkender, at Ikast var for stærke på dagen.

– Vi plejer at være et hold, der løber med modstanderne, men her var det Ikast, der løb med os. Vi har vundet stort i træningskampene, hvor vi ikke har haft så stor modstand. Men det fik vi i Ikast, siger Eira Aune.

Hun ser det som et krav, at Silkeborg-Voel igen i denne sæson kommer i slutspillet.

– Vi skulle gerne fortsætte med at udvikle os som hold, og vi går ind til hver eneste kamp med troen på, at vi kan vinde alle kampe. På en god dag kan vi slå alle, siger Eira Aune.

Om det det kan blive til en semifinale må tiden vise.

Tætte opgør mod Aarhus

Fredagens kamp mod Aarhus United er et af de opgør, der altid er tætte.

– Det er et hold, der altid giver den fuld gas. Det bliver spændende, og vi skulle gerne tage begge point, siger Eira Aune.

Andre følger hendes præstation i den danske liga. Hun har været omkring det norske udviklingslandshold, men hun forholder sig mest til den næste kamp i karrieren.

– Jeg spiller håndbold, fordi det er sjovt. Jeg vil gerne yde en god præstation hver gang, og jeg tænker mest på bare at være i Silkeborg og gøre det godt her, siger Eira Aune, der virkelig føler sig hjemme i det midtjyske.

Det blev til 141 mål i hendes første sæson og 179 i sidste sæson. Inden hun kom til Silkeborg-Voel havde hun tre sæsoner i den norske liga for Oslo-klubben Oppsal, hvor var topscorer.

Men hun arbejder også målrettet på at blive en bedre forsvarsspiller, og hendes seriøsitet viser sig, når hun vender fuldstændig fit tilbage fra ferie.

Hun er i øvrigt uddannet politibetjent, så der er noget at falde tilbage på, når håndboldkarrieren slutter. Men lige nu tænker hun på håndbold – og kampen mod Aarhus United..

FAKTA

EIRA AUNE

Født 10. marts 1997

Bagspiller på flere pladser

Kontrakt til 2024
Trøjenummer 5

Tidligere klubber: Fjellhammer og Oppsal
Personlig sponsor: Bechmanns Eftf.