Der var aldrig rigtig tvivl om udfaldet på fredagens “udebaneopgør” i EHF Cuppen mellem Spono Eagels fra Schweiz og Silkeborg-Voel KFUM. Den eneste spænding der var, handlede om, hvor stort de grønne ville vinde. Kampen viste med al tydelighed, at der er stor forskel på at spille i den danske liga og den schweiziske liga.

Dagens hjemmehold fik lov til at føre 1-0, men det var også den eneste gang, de var foran. Silkeborg-Voel KFUM skulle lige bruge kampens indledende fase på, at finde ud af Spono´s spillestil, og deres offensive 5-1 forsvar gav lidt problemer i kampens indledende fase. Men da først de grønne fandt ud af spille stilen, så de sig stort set ikke tilbage. De schweiziske ørne fulgte med til 6-7 inden Voel for første gang trak fra. Det blev lynhurtig 7-12, og kampen syntes afgjort. I perioder i første halvleg sløsede de grønne lidt med afslutningerne. Det virkede lidt som om, at modstandernes mangel på teknik lullede de grønne lidt i søvn. Men ikke mere end at Voel kunne gå til pause foran med seks mål – 9-15.

I anden halvleg blev fysikken afgørende. De letbenede schweiziske piger kunne ikke stille noget op overfor, det fysisk stærke Voel-forsvar, og i den anden ende blev de løbet over ende af blandt andet Freja Cohrt og Christina Wildbork, der nærmest scorede efter behag. Stille og roligt kørte Voel sejren hjem på 20-33, og meget skal gå galt, hvis de ikke gør arbejdet færdigt i lørdagens returkamp.

Cheftræner Jakob Andreasen var ganske godt tilfreds med indsatsen.

– Vi ville gerne vise, at der var forskel på dem og os. Jeg sagde til pigerne inden kampen, at jeg ikke kunne gøre Spono bedre, end de var. Til gengæld har klubben brugt 58 år på, at nå så langt som i dag, derfor skulle de gå ind og levere varen. Det er jo ikke dagens hold, der er skyld i at vi er kommet så langt, de bygger bare videre på det der skete sidste år, og derfor skulle de vise den respekt, at de ville arbejde for sagen.. Så kan de selv få lov til at spille sig til 1/8 dels finale, hvis de vinder i morgen, fortalte Jakob Andreasen efter opgøret.

Pigerne skulle lige bruge et pænt stykke tid på, at komme ind i kampen for alvor, men det havde Jakob Andreasen en god forklaring på.

– Vi er vant til at spille mod hold, vi kender, og vi ved, hvad der sker. Vi havde set noget video på dem, men vi havde det ikke inde på kroppen, men i det sidste kvarter, der man mærke, at nu begyndte der, at være stabilitet i det. Vi tog ikke for let på det. Vi prøvede at lægge SK Arhus kampen bag os, og få fokuseret på, hvad vi kunne finde frem, og ikke lade os frustrere af, at det ikke lige fungerer hele tiden, sagde Jakob Andreasen.

Han vil bruge lørdagens kamp til at give nogle af de spillere, der normalt ikke får så meget spilletid, en mulighed for at komme på banen.

– Vi har nogle taktiske ting, som vi gerne vil arbejde med, men vi vil vinde kampen. Vi går på banen for at vinde, men vil også bruge muligheden for at prøve nogle ting af. Det kan være Madsen (Mathias. red.) vil pille lidt i forsvaret, og det er rart at få en kamp til det. Og egentlig tror jeg, at vi i lørdag har bedre ben end lige i dag, hvor vi kunne mærke SK Aarhus kampen lidt, sluttede Jakob Andreasen.

Der er returopgør lørdag kl. 14.00 i Jysk Arena, og pigerne fortjener opbakning til det opgør.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com