Der var høj tænding fra start af kampen, hvor de to hold begge lignede nogen, der kunne tage sejren, men midtvejs i første halvleg trak Silkeborg-Voel fra og så sig aldrig tilbage. Sejren endte på imponerende 37-25 og er dermed den suverænt største i sæsonen.

Randers, som havde favoritrollen inden onsdagens kamp, var først til at tage føringen ved 0-1, men lynhurtigt hed det 2-1, og sådan fortsatte de to hold med skiftevis at være i front med en enkelt, indtil Silkeborg-Voel efter 13 minutter kom på 8-6. Herefter sad hjemmeholdet stabilt på føringen og opnåede flotte statistikker i begge ender, hvor spillet fungerede tæt på optimalt i begge ender.

Randers holdt sig dog inde i kampen et stykke ind i første halvleg, hvor stillingen efter det første kvarter var 10-9. 19 mål på 15 minutter vidner om en utrolig tempofyldt håndboldkamp og kan både betyde effektivt angreb, men også tynde forsvar. Begge dele var nok gældende i onsdagens kamp. I Silkeborg-Voels ende havde man kort før kampstart fået klarmeldt Rikke Iversen, der har siddet ude i to uger med en hjernerystelse, ligesom Mathilde Bjerregaard gjorde comeback sidste onsdag mod Skanderborg efter næsten et år med skader, operationer og genoptræning.

Som konsekvens af den høje scoringsprocent i begge ender, valgte Jakob Andreasen efter ca. 20 minutter at sætte begge sine fysisk stærke, forsvarseksperter Rikke Iversen og Mathilde Bjerregaard ind for at dække af for Randers’ skytter, og den beslutning viste sig straks aldeles lukrativ.

Det høje tempo medførte en del fejl især for Randers, der efter 18 minutter kunne se Stine Skogrand bringe Silkeborg-Voel foran 12-9, og fire minutter senere var det netop indskiftede Rikke Iversen, der fejrede sit comeback efter to kampe på sidelinjen med en scoring til 15-11.

Med to minutter til pause svingede Freja Cohrt bolden i nettet til en femmålsføring på 18-13, og selv om det det følgende minut lykkedes Randers HK at reducere til 18-15, nåede Sofie Bæk lige netop at sikre pauseføringen på fire mål ved stillingen 19-15 og på den måde afslutte en på alle måder godkendt første halvleg, som mindede utrolig meget om den vi så sidste onsdag mod bundholdet fra Skanderborg Håndboldklub. Syv scoringer fra Trine Troelsen og en føring på fire mål.

Hvad man havde haft endnu sværere ved at forudse, var den udvikling i kampen, vi så efter pausen, hvor både Trine Troelsen, Sofie Bæk og Stine Skogrand fortsatte scoringsfesten og næsten fik fordoblet de 19 mål fra første halvleg. Samtidig var Stephanie Andersen – med god hjælp fra forsvaret – en ren mur og lukkede blot 10 mål ind over kampens sidste 30 minutter.

Det var Silkeborg-Voel, der kom stærkest ud fra pausen og nåede helt op på 22-15, før Randers fem minutter inde i halvlegen fik scoret sit første mål. Forspringet var godt til de grønne Silkeborg-Voelpiger, der glødede af vindermentalitet og støt og roligt udbyggede føringen til efter 17,5 minutter at være på hele ni mål. 28-19.

Herfra lignede det en leg for Silkeborg-Voel, der ved slutfløjt kunne bryde ud i jubel over at have slået favoritterne fra Randers med hele 37-25, og dermed lagt sig helt pænt i tabellen inden vinterpausen, kun 1 point fra København Håndbold på ligaens sjetteplads.

Nu står den på lidt velfortjent ferie for næsten alle Silkeborg-Voelpigerne, kun med undtagelse af formstærke Stine Skogrand, der allerede mandag drager på træningslejr med det norske A-landshold forud for EM i Sverige.

Kampfakta:
Primo Tours Ligaen, 10. runde, 16. november 2016 klokken 19.30
Silkeborg-Voel – Randers HK: 37-25 (19-15)

Silkeborg-Voel: Julie Aagaard, Trine Troelsen, Freja Cohrt, Daniella Dragojevic, Laura Christiansen, Sofie Bæk Andersen, Rikke Iversen, Stephanie Andersen, Mathilde Bjerregaard, Louise Lyksborg, Stine Bonde og Stine Skogrand
Cheftræner: Jakob Andreasen

Randers HK: Jovana Risovic, Cecilie Greve, Mari Molid, Clara Monti Danielsen, Martine Moen, Gitte Andersen, Daniela Gustin, Camilla Degn, Mie Højlund, Maria Fisker, Lotte Vestergaard, Kathrine Heindahl, Frederikke Gulmark
Cheftræner: Ryan Zinglersen

Målscorere for Silkeborg-Voel: Trine Troelsen 12, Sofie Bæk Andersen 7, Stine Skogrand 7, Freja Cohrt 4, Jette Hansen 3, Louise Lyksborg 2, Daniella Dragojevic 1, Rikke Iversen 1

Topscorer for Randers HK: Mie Højlund (6)

Advarsler: SVH: Louise Lyksborg, Mathilde Bjerregaard, RHK: Mari Molid
Udvisninger: SVH: Rikke Iversen – RHK: Clara Monti (2)

Tilskuertal: 789

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com