Filippa Idéhn blev kåret til “Best Player”.
Foto: Margaret Skovsen

Helene Kindberg genopstod fra sin skadespause med en forrygende kamp, hvor hun scorede 11 mål.
Sammen med målvogter Flippa Idéhn, der blev kampens spiller, havde hun sin store andel i sejren på 28-27 over Nykøbing Falster.

Efter et stort nederlag handler det om at komme i kamp hurtigst muligt. Og det var netop det både Silkeborg-Voel og Nykøbing Falster fik muligheden for efter lørdagens voldsomme møde med dansk kvindehåndbolds to tophold fra Odense og Team Esbjerg, da de søndag mødtes i kampen om 3.-4. pladsen ved Santander Final4 i JYSK Arena.
Og Silkeborg-Voel var kommet bedst videre. Det beviste holdet med en forrygende start, hvor Filippa Idéhn bare tog fra i målet og angrebsspillet fungerede. Silkeborg-Voel kom hurtigt foran med 7-1 og 9-2, inden Nykøbing kom lidt med i kampen.
Filippa Idéen viste allerede ved stillingen 1-0, at hun virkelig var til stede. Først reddede hun en 100 procents kontrachance for derefter at redde skuddet på riposten.
Eira Aune var tilbage i sin kendte rolle, og hun scorede mål på stribe.
Det nærmeste Nykøbing Falster kom på Silkeborg-Voel i første halvleg var ved stillingen 12-8.
Efter pausen fortsatte Silkeborg-Voel det gode spil og holdt føringen på syv-otte mål. Men Nykøbing Falster kom efterhånden tættere og tættere på og i de sidste fem minutter blev det 28-25 inden slutresultatet 28-27.
I de sidste sekunder blev bolden spillet ud til NFH-fløjen Elma Halilcevic. Men dommerne fløjtede for passivt spil.
Dommerne havde sagt to afleveringer efter et frikast og NFH tog fire.
Da den ene dommer bekræftede det, stod Fillippa Idéhn lige bagved.
“Jeg havde bare reddet den”, sagde hun med et stort smil.

Der var også stort smil hos Helene Kindberg.
“Vi fik revanche fra kampen lørdag. Det var en hård kamp, men da vi i anden halvleg godt kunne se, at det kunne vi ikke klare, sparede vi lidt på kræfterne. Det blev ikke så tungt lørdag. Og så var det jo en bronzekamp søndag. Her var vi virkelig tændte fra starten. Men NFH løber stærkt på alt, så vi var ved at løbe tør for kræfter til sidst. Det dunker i foden nu, men jeg skulle gerne være klar til landsholdssamlingen”, siger Helene Kindberg og stråler om kap med de andre Silkeborg-Voel spillere.

Træner Jakob Andreasen stråler også. Det kunne ikke være bedre for ham i denne sæson.
“Det var det ultimative resultat for os. Man kan gå se, at vi er udfordret i de sidste 10 minutter af første halvleg og det sidste kvarter af kampen. Men når Filippa står sådan og Helene Kindberg virkelig kommer igennem på sin vilje, så lykkes det. Alt det vi har knoklet for med holdet og i klubben, dens sponsorer og frivillige, blev belønnet. Alle fik noget tilbage i dag. Det betyder noget med en titel. Klubbens første”, siger Jakob Andreasen.
Og så hjælper det også, at der kom 125.000 kr i kassen for en tredjeplads, Dem er der brug for.

Kampen om 3.-4. pladsen:
Silkeborg-Voel – Nykøbing Falster 28-27 (17-11)
Målscorere:
Silkeborg-Voel: Helene Kindberg 11, Eira Aune 7, Mathilda Lundström 3, Natasja Andreasen 3(1), Andrea west Bendtsen 2, Josefine Videbæk 1, Emile Bastrup 1
Topscorer NFH: Sofie Olsen 5
Udvisninger: Silkeborg-Voel 3, NFH 1
Stillinger undervejs: 7-1, 9-2, 11-5, 11-7, 12-8, 16-9, 17-11, 20-12, 22-14, 25-20, 28-23, 28-27

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com