Der var ingen tvivl om, at det ville blive sværere at hive en sejr eller uafgjort hjem over E.S Besancon i Frankrig i returopgøret. Det blev hellere ikke lettere, da Stine Skogrand fik rødt kort halvvejs i kampen.

Det begyndte godt for de midtjyske piger, der lagde ud med to scoringer i returopgøret mod E.S Besancon, men de franske ligakvinder kom hurtigt efter den og scorede sig foran til 3-5.

Herfra var franskmændene foran med et par mål resten af første halvleg, hvor det ellers gik langsomt med scoringerne hos begge hold. I løbet af første halvleg havde Stine Skogrand scoret tre mål, men så blev det heller ikke til flere, da hun lige inden pause fik rødt kort for at skyde en fransk spiller i hovedet ved et frikast.

Det var også efter pausen, at de franske piger for alvor trak fra i kampen, hvor de lagde ud med tre hurtige mål, så stillingen blev 16-12 til Besancon. Ud over at franskmændene var hurtige til at score mål i anden halvleg, fik de grønne piger det ikke til at fungere i angrebet uden Stine Skogrand på den højre back.

Heldigvis kom Sofie Bæk på banen med fem scoringer, mens hun desværre brændte sit første straffekast i anden halvleg. Derefter var det Hege Bakken Wahlquists tur til at få debut med straffekastene, hvor hun scorede på to af de tre. Men det var ikke nok, og pigerne fra Søhøjlandet ikke havde nok gode afslutninger til at sende dem videre i EHF Cup. Med to minutter tilbage af kampen var franskmændene foran med fem mål, hvilket også blev resultatet af kampen, der endte 23-28.

Nu har pigerne et par dage til at komme sig over skuffelsen over ikke at komme videre i EHF Cup, inden det gælder FC Midtjylland på hjemmebane i pokalkvartfinalen.

Kampfakta:
EHF Cup, 2. runde, kamp 2. 21. oktober 2017 klokken 18.00

E.S Besancon Feminin – Silkeborg-Voel KFUM: 28 – 23 (13-12)

E.S Besancon Feminin: Roxanne Frank, Catherine Gabriel, Zeljana Stojak, Chloé Bouquet, Alizée Frécon, Julie Dazet, Apolline Feuvrier, Amanda Kolczynski, Marine Dupuis, IIona Kieffer, Nelly Plazanet, Pauline Robert, Lucie Granier, Juliette Faure, Djénéba Touré, Laurence Brame, Mathilde Lorrillard, Aissatou Kouyaté, Maria Nunes, Alice Léveque
Cheftræner: Raphaelle Tervel

Silkeborg-Voel: Birgitte Karlsen, Emilie Ytting, Lea Hansen, Hege Bakken Wahlquist, Emma Laursen, Sofie Bæk Andersen, Rikke Iversen, Emma Larsen, Laura Nielsen, Jette Hansen, Louise Lyksborg, Natasja Andreasen, Stine Bonde, Camilla Fangel og Stine SkograndNunes
Cheftræner: Jakob Andreasen

Data er baseret på fransk tv, der hakkede:

Mål for Silkeborg-Voel: Sofie Bæk Andersen 5, Stine Skogrand 3, Hege Bakken Wahlquist 3, Jette Hansen 2, Rikke Iversen 2, Camilla Fangel 1, Louise Lyksborg 1

Udvisninger: SIL: Camilla Fangel 2

Rødt kort: Stine Skogrand