Efter en fuldstændig pletfri januar måned med fire sejre på fire kampe gælder det i aften København Håndbold, som lige nu ligner et af de hold, Silkeborg-Voel er i skarp konkurrence med om en af de seks pladser i slutspillet. Samtidig er det et hold, der er rigtig godt kørende især på hjemmebane, hvor de ikke har tabt en ligakamp siden oktober 2015.

Det faktum gør kampen lidt sværere, end den ellers havde været, fordi det kræver, at Silkeborg-Voel spiller en bedre kamp end alle de andre hold i ligaen.

– København er i forvejen et svært hold med mange dygtige spillere og et stærkt koncept. Dertil har de en fantastisk hjemmebane og har i rigtig lang tid sendt alle sine modstandere hjem med ikke bare et nederlag, men et sviende nederlag. De vinder jo ikke deres kampe i Frederiksberg-Hallerne med et enkelt mål eller to, men derimod med en 5-10 mål, så hvis vi skal lave om på det, skal vi virkelig spille godt, forklarer Jakob Andreasen og går dermed tilbage til at omtale Silkeborg-Voel som underdogs.

– Vi er i den grad underdogs i dag. Hvis vi var det, da vi skulle spille mod Odense og Esbjerg, så er vi det meget mere i dag. Men det betyder ikke, at vi ikke vil forsøge at stikke en kæp i hjulet og sætte en stopper for den hjemmebanestatistik, de har kørende. I hører mig ikke kalde det her en gratis kamp for dem er vi færdige med at spille. Vi har fået snærten af slutspillet nu, og så kan det godt være, der er dyrere kampe end andre, men kigger vi på stillingen nu, så ligger vi fem hold med næsten samme antal point. De tre af dem har vi vundet over i januar, så vi vil selvfølgelig rigtig gerne også have en sejr i dag mod København og være det første udehold i over et år, der vinder i deres hal, siger Jako Andreasen.

Sæsonens første opgør mellem de to hold blev spillet den 2/10 i JYSK arena, og den kamp endte med en overbevisende – og måske lidt overraskende sejr til de grønne piger fra Silkeborg.

København Håndbold er, ligesom Silkeborg-Voel ubesejret i 2017 efter tre sejre over Viborg HK, TTH Holstebro og Team Esbjerg samt et enkelt point i deres seneste kamp ude mod Randers HK. Det er altså to formstærke hold, der spiller i aften i Frederiksberg-Hallerne og to hold, som vil have stor værdi af en sejr i aften.

Som det ser ud inden aftenens kamp er der blot et enkelt point mellem 3. og 7. pladsen, hvilket betyder at vinderen af København vs. Silkeborg-Voel rykker forbi både Nykøbing-Falster, Odense Håndbold og Team Esbjerg, mens taberen ryger under stregen og lægger sig på 7. pladsen à point med Nykøbing-Falster.

– Stillingen i ligaen lige nu er bare et bevis på, hvor tæt den her liga er, og hvor vigtige alle kampe er. At en enkelt kamp kan betyde, om vi ligger nummer tre eller nummer syv klokken 22 i aften, det er ikke noget, vi oplever særlig tit, siger Jakob Andreasen inden dagens tur til København.

Samtidig er det ifølge cheftræneren heller ikke det, der skal danne motivation til at spille sit livs kamp i aften.

– Det er ikke vigtigt eller afgørende, om man ligger i top 6 i en enkelt uge, men om man ligger der, når sidste kamp er spillet den 30 marts. Vi spiller rigtig godt for tiden og har fået en stærk defensiv bygget op. Det er ikke tilfældigt, at vi er kommet med i køen om slutspillet. Vi vil derfor også gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at tage point på Frederiksberg i aften, understreger Jakob Andreasen og tilføjer, at Silkeborg-Voel på trods af mindre skavanker kommer med fuldt hold til hovedstaden, og at det er en bus fuld af meget sultne piger, der drager østpå i eftermiddag.

Kampen mellem København Håndbold og Silkeborg-Voel spilles klokken 20.30 i Frederiksberg-Hallerne og bliver vist på TV2 Sport.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com