Hun har fået sin håndboldopdragelse i Randers, men det er i Silkeborg-Voel, at Stine Bonde er blevet en af klubbens kulturbærere. Her er hun nu i gang med sin niende sæson.

Af Jens I. Rasmussen

Hun ærgrer sig ekstra meget over, at holdet i denne sæson har tabt med henholdsvis otte og seks mål i de to første udekampe mod Ikast og Nykøbing Falster.

– Forhåbentlig er det ikke alle udekampe, der bliver sådan. Det er jo ikke det, man arbejder på. Det er ikke fedt. Det var et slag i hovedet at komme igennem dem. Jeg synes bare, at vi efter Ikast-kampen var gode til at lægge det til side og komme videre til vores hjemmekamp, være på igen og vinde over Aarhus, siger Stine Bonde og fortsætter:

– Det håber jeg virkelig på, at vi også kan gøre med Nykøbing-kampen. Vi skal se på de ting, som vi gør godt, og så arbejde videre på de ting, som vi skal forbedre, siger Stine Bonde.

Hun erkender, at Ikast og Nykøbing er hold, der kommer til at være med i toppen af Ligaen.

– Det skal ikke være nogen undskyldning, men Nykøbing har en virkelig god hjemmebane, så det lægger altid et ekstra pres på, når tingene ikke fungerer.  Men det er også fedt at spille dernede i Nykøbing, for der er en god stemning. Så det er ikke en undskyldning for ikke at spille godt nok, siger Stine Bonde.

Stine træder altid til

Stine Bonde er vant til rollen som eneste målvogter. Da Stephanie Andersen blev gravid i sæsonen 2017-2018, var det Stine Bonde, der stod med hovedansvaret. Da Filippa Idéhn tog på endnu et udlandseventyr i sæsonen 2020-2021, var det igen Stine Bonde, som tog over, selv om der var tilgang af norske Eli Marie Raasok. Og da Filippa Idéhn fik en fiberskade op til denne sæson, stod Stine Bonde igen klar som førstevalg i målet. Sådan har det været siden hun kom til klubben.

– Jeg holder ved. Jeg slider åbenbart de andre op, siger hun med et stort smil.

– Nej. Jeg har heldigvis så mange år i bagagen i håndboldligaen, at jeg har en god ro og en god tro på de ting, jeg kan. Jeg har også det ansvar, at jeg kunne have stået bedre i de to udekampe. Men jeg er også god til at komme videre. Jeg må bare skubbe det til side og være så god som mulig i den næste kamp. Det der er sket, kan jeg ikke gøre så meget ved, siger hun.

Stine Bonde ved også godt, at tingene hænger sammen med angreb, forsvar og samarbejde.

– Der er selvfølgelig noget samarbejde med forsvaret, men både Ikast og Nykøbing er hold, som løber meget kontra, så det kan være svært at finde det samarbejde, hvor vi er gode, siger målvogteren.

Hun er modnet i rollen som målvogter lige siden hun debuterede som 17-årig for Randers i Ligaen.

– Da jeg var yngre, var jeg meget mere bevidst om, hvad alle andre tænkte, hvorimod det nu er vigtigst, hvad mine holdkammerater og trænere synes. Vi snakker sammen om hvordan og hvorledes. For mig er det meget vigtigere, hvad de synes. Tidligere var jeg for slem til at fokusere på meninger udefra, siger 34-årige Stine Bonde.

Hun håber, at Filippa Idéhn snart er klar igen.

– Det kan virkelig noget, at vi er to dygtige målvogtere. Hvis den ene ikke rammer dagen, så er der en god chanc for, at den anden gør det. Det er et makkerskab, som jeg er glad for, siger Stine Bonde.

Har kontrakt i denne sæson

Stine Bonde har kontrakt med klubben indtil foråret 2023. Men hvad der sker derefter, er der ikke taget stilling til.

– Så langt er vi slet ikke nået. Nu må vi se, hvad klubben har at sige. Der er ikke åbnet op for en snak endnu, siger hun.

Hun har tidligere luftet tanken om, at udlandet kunne være en mulighed.

– Den dør vil jeg ikke lukke, hvis man kom i en situation, at der kom en eller anden fed mulighed, så skal jeg ikke have bestemt mig for, at jeg aldrig skal det. Men der hvor jeg er i livet, skal det også passe ind. Jeg har barn, mand og hus. Jeg kunne ikke tage af sted alene. Det skulle være en pakkeløsning. Der skal mere til, for at hive mig af sted. Jeg er her på niende sæson, så det kunne også været godt at runde 10, hvis det er muligt, siger Stine Bonde.

Men nu gælder det indtil videre kampen mod Horsens, som det gik godt imod for Stine Bonde i sidste sæson.

FAKTA

Stine Bonde

Målvogter
Født 2. juni 1988 (34 år)

Højde: 175 cm

Tidligere klubber: Hornbæk SF, Randers HK
Landsholdskarriere: 49 ungdomslandskampe, 2005: U17 EM Guld og Ungdoms-OL Bronze, 2006: U18 VM Guld

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com