Gæsterne kom bedst fra start i JYSK arena tirsdag eftermiddag i sommerens sidste træningskamp på dansk jord. Midtvejs i første halvleg var stillingen 6-9, og TTH Holstebro havde generelt let ved at komme både til afslutninger og at få bolden i nettet.

Et skift på målmandsposten og en timeout var det, der skulle til for at vende kampen for de grønne piger. Seks minutter senere udlignede Lea Hansen til 10-10, og selv om Holstebro var først på måltavlen igen, så var føringen sat til. Helene Kindberg gorde det hurtigt til 11-11, og så var overtaget grønt.

Med fire minutter igen blev Lea Hansen tacklet efter en opsamling fra fløjen og måtte gå på bænken efter at være blevet tilset kort. Resten af halvlegen forløb dog næsten problemfrit for Silkeborg-Voeldamerne, der kunne glæde sig over en tremålsføring ved stillingen 16-13.

Anden halvleg begyndte med et brændt straffekast fra Sofie Bæk Andersen og efterfølgende TTH-scoring. Gæsterne havde taget overtaget tilbage og kæmpede sig langsomt ind på Jakob Andreasens ligadamer. Ni minutter inde i halvlegen vendte kampen igen, da TTH fik udlignet ved 18-18.

De næste ti minutter havde JYSK arenas kvindelige hjemmehold svært ved at holde TTH tilbage, og med seks minutter igen så det ud til, at løbet var kørt ved stillingen 23-26.

Sådan blev det dog ikke. Jakob Andreasen tog timeout, og tre minutter senere bragte Helene Kindberg med sin tredje scoring for alvor optimismen tilbage på Silkeborg-Voels banehalvdel, da hun gjorde det til 26-26. Spændingsniveauet steg et godt stykke, da Jane Schumacher satte en stopper for en TTH-kontra og sendte bolden retur mod Emilie Ytting, der afgjorde kampen med sin sjette scoring.

27-26 endte kampen, og selvom den ikke var lige sikker gennem alle 60 minutter, så er en sejr i sidste ende en sejr, og det mantra gælder helt afgjort også om otte dage, når sæsonen for alvor går i gang med 1/8 finale i pokalturneringen mod Aarhus United næste onsdag i Ceres Arena.