Viborg havde kontrollen det første kvarter, men herfra var det hjemmeholdet, der viste vejen og på en næsten fejlfri anden halvleg sikrede sejren og de to point, som sender Silkeborg-Voel forbi Odense Håndbold og op på ligaens sjetteplads.

Der var lagt op til et vaskeægte lokalopgør mellem ligaens to midtjyske, grønne hold. Samtidig var det en kamp mellem nummer to og nummer syv med gæsterne i favoritrollen, så Jakob Andreasens piger var blevet forberedt godt på, at der skulle hårdt arbejde og det allerbedste spil til, hvis dagens gæster skulle knækkes.

Budskabet var tydeligvis gået ind hos Silkeborg-Voels formstærke piger, som pressede Viborg HK fra kampens start. Gemmen hele første halvleg var stillingen konstant lige og uden nogen klar favoritkandidat til de to point. Viborg HK havde et smalt overtag det første kvarter og nåede for en meget kort bemærkning op på 4-6, før Freja Cohrt med to hurtige scoringer tog hul på en periode med Silkeborg-Voel i førerrollen.

I løbet af de næste ti minutter fik hjemmeholdet bedre og bedre fat i angrebsspillet og kom kort før pausen foran 14-12. Tomåls-føringen holdt dog ikke helt til pause, da Viborg HK med få sekunder igen fangede en returbold og reducerede til pausestillingen 15-14.

Efter et kvarters pause var Silkeborg-Voelpigerne klar til at fortsætte, hvor de slap. Efter blot ti minutters spil havde de udbygget føringen til 23-18, herfra måtte dagens gæster i JYSK arena bare erkende, at de var blevet udsat for et nådesløst Silkeborg-Voelhold, som i dag havde godt fat i både forsvars- og angrebsspillet.

Defensivt var det særligt Stine Bonde, der gjorde sig bemærket med en perlerække af flotte redninger, mens det offensivt igen var Trine Troelsen, der trak overskrifterne med sine ti scoringer. Derudover havde også både Freja Cohrt, Stine Skogrand og Rikke Iversen en god dag.

En nimålssejr havde de færreste nok tippet til Silkeborgs piger, men det blev ikke desto mindre resultatet, som kunne sende Silkeborg-Voel forbi Odense Håndbold og op på sjettepladsen i ligaen.

Næste kamp er allerede på torsdag, hvor turen går til Ikast og rækkens nummer 1 fra FCM Håndbold.