Når ligatruppen møder ind igen i midten af juli, vil fem spillere fra Silkeborg-Voels U19-hold være en fast bestanddel af ligaholdet. Naja Frøkjær, Natasja Andreasen, Camilla Faartoft, Rikke Jochumsen og Malene Dahlmann skal alle i den kommende sæson træne fuldt ud med ligatruppen, og dermed suge erfaring til sig fra de etablerede ligaspillere.

Da man i DHF-regi til den kommende sæson har ændret U16- og U18-rækkerne til hhv. U17- og U19-rækker, giver det en gylden mulighed for de fem unge talenter, til at blive matchet til det yderste i den daglige træning med ligaholdet, og samtidig få en masse minutter i benene på U19-holdet. En noget nær perfekt konstellation for unge spillere, der skal tage det første skridt mod at blive etablerede ligaspillere ifølge Jakob Andreasen:

“Jeg tror ikke at set-uppet for et ungt talent kan blive meget mere optimalt. Det kan være svært som 18-årig og førsteårs-senior at indgå udelukkende på et ligahold, hvor holdkammerater naturligvis har langt mere erfaring i bagagen. I den situation bliver en ung spiller matchet i træningen, men kan samtidig have svært ved at tilkæmpe sig spilletid i den første tid som seniorspiller. Med det nye U19-setup, får de unge talenter nu endnu et år til at vænne sig til livet som seniorspiller, og samtidig bruge deres tilegnede kompetencer i kampene mod jævnaldrende på U19-holdet. Jeg er sikker på, at dette er den helt rigtige formel for vores fem unge spillere til at tage hul på deres seniorkarriere.”

 

Der er dog ingen tvivl om, at agendaen for alle fem spillere er den samme; De vil tage alle de minutter på banen for ligaholdet som overhovedet muligt.

Én af spillerne har taget hele vejen op igennem ungdomsrækkerne i Silkeborg-Voel, nemlig Natasja Andreasen. Sammen med de fire andre U19-holdkammerater har hun allerede spillet en håndfuld officielle kampe for ligaholdet, men at hun nu bliver en fast bestanddel af klubbens ligahold, er noget helt specielt for begge parter. Jakob Andreasen siger således:

“Det glæder mig altid utroligt meget, når en af vore egne tager turen hele vejen op gennem rækkerne. Emilie Ytting og Andrea West Bendtsen gjorde det for to sæsoner siden, og nu er det Natasjas tur. Hun har benene solidt plantet på jorden, og arbejder altid stenhårdt, så jeg er ikke det mindste i tvivl om, at Natasja kan begå sig på det her niveau. Samtidigt er det dejligt at vise vores ungdomsspillere, at dedikation og hårdt arbejde betaler sig.”

 

Natasja, Naja, Camilla, Rikke og Malene er allerede tiltrådt ligaholdet i sommertræningen, hvor primært den fysiske træning er i fokus inden holdet går på sommerferie d. 19. juni.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com