Lørdagskampen mellem Silkeborg-Voel og Ringkøbing Håndbold var den sidste i 21. og næstsidste runde af grundspillet. Silkeborg-Voels placering i tabellen og plads i slutspillet blev helt sikret for halvanden uge siden i Randers, og samtidig har Ringkøbing sikret sig overlevelse i ligaen.

Der var dermed ikke meget andet på spil end æren og selvtillid i dagens opgør i JYSK arena. Men netop selvtillid kan også vise sig at blive værdifuldt at have tanket godt op på, inden vi om et par uger tager hul på slutspillet og i første omgang seks kampe mod nogle af landets allerstærkeste mandskaber.

Dagens modstander ligger næstsidst i tabellen og er altså et af de hold, Silkeborg-Voel på papiret skal slå. Det gør dog ikke nødvendigvis forudsætningerne for at gøre det meget bedre, og de vestjyske gæster bragte da også noget mere spænding ind i kampen, end størstedelen af de XXX fremmødte tilskuere havde håbet på.

Efter tyve minutter var stillingen 11-11, indtil Stine Skogrand med sin sjette scoring bragte de grønne damer på 12-11. Fem minutter senere hed det 15-12, og så begyndte vi at have gang i den kamp, mange havde forventet at se.

Makedonsk målmandsskifte
Stine Bonde har gennem det meste af sæsonen stået meget alene om målmandsarbejdet, og det har hun gjort med en samlet redningsprocent på flotte 33. I dag var desværre en af de meget sjældne kampe, hvor den stærke keeper havde svært ved at ramme sit niveau. Det havde makedonske Dragana Petrovska heldigvis ikke, og en række gode redninger i første halvleg var, hvad der skulle til for at skabe det ønskede hul til dagens gæster og en pauseføring på 17-14.

En anden spiller, der heller ikke havde problemer med at ramme niveauet, var Sofie Bæk Andersen, der midtvejs i anden halvleg satte sin ottende scoring ind og dermed strøg helt til top på ligatopscorerlisten.

Var man først trådt ind i JYSK arena til anden halvleg ville det være svært at forestille sig, at der på noget tidspunkt havde været den mindste tvivl om, hvem der ville løbe med de to point. Dragana havde fortsat styr på sagerne i målet, og i den modsatte ende gik det ligeledes strygende.

Sofie Bæk Andersen blev dagens topscorer med ni mål, skarpt forfulgt af Stine Skogrand, som nåede at blive noteret for 8 styk.

Næste hjemmekamp i JYSK arena bliver i slutspillet. Hvem vi møder og hvornår finder vi ud af, når sidste kamp er spillet på lørdag.

Kampfakta:
HTH GO Ligaen, 21. spillerunde. 10. marts 2018 klokken 16.00

Silkeborg-Voel KFUM – Ringkøbing Håndbold: 35-27 (17-14)

Silkeborg-Voel: Sofie Bæk Andersen, Rikke Iversen, Jette Hansen, Louise Lyksborg, Stine Bonde, Anna Sophie Okkels, Camilla Fangel, Stine Skogrand, Emilie Ytting, Othilia Christensen og Dragana Petkovska
Cheftræner: Jakob Andreasen

Ringkøbing Håndbold: Emma Friberg, Camilla Lefoli Maibom, Simone Rasmussen, Daniella Dragojevic, Louise Gundesbøl Sørensen, Michelle Brandstrup, Natasja Clausen, Linnea Claeson, Jane Sønderbæk Mejlvang, Katja Ryesberg, Sille Thomsen, Henriette Hansen, Stine Baun Eriksen, Marigona Hajdari og Agnethe Boysen
Cheftræner: Mads Brandt

Mål for Silkeborg-Voel: Sofie Bæk Andersen 9, Stine Skogrand 8, Anna Sophie Okkels 5, Louise Lyksborg 5, Jette Hansen 4, Othilia Christensen 2, Emilie Ytting 1, Rikke Iversen 1

Advarsler: : SIL: Anna Sophie Okkels – Ringkøbing Håndbold: Sille Thomsen, Agnethe Boysen

Udvisninger: Ringkøbing Håndbold: Sille Thomsen (2)

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com