Lørdagens kamp i JYSK arena var vigtig for de grønne piger, der spillede om en plads videre i gruppespillet i EHF Cup.

Iveren efter at vinde og få mange mål var ikke til at tage fejl af i første halvleg, hvor Stine Bonde lagde ud med en redning i målet, og en scoring fra Stine Skogrand kort efter. Der gik heller ikke lang tid, før Anna Sophie Okkels og Hege Bakken Wahlquist også kom på måltavlen. 20 minutter inde i kampen var de grønne piger foran med 9-3. Og i løbet af de første 26 minutter havde Stine Bonde kun ladet fem mål gå ind. De sidste fire minutter af første halvleg fik u18 spilleren Emma Larsen lov at vogte målet, da Stine Bonde trængte til en kort pause efter en bold i ansigtet.

Anden halvleg begyndte i dag på samme måde som de sidste tre kampe i HTH GO Ligaen, hvor modstanderen hurtigt scorede mange mål på et hurtigt tempo, der reducerede Silkeborg-Voels føring. Heldigvis brændte pigerne så meget for en sejr i den første af to kampe mod E.S Besancon Feminin i EHF Cuppens anden runde.

I løbet af de første fem minutter inde i anden halvleg havde franskmændene scoret fire mål, men Jette Hansen var heldigvis skarp og bragte os igen foran med fire mål til 15-11. Og omkring halvvejs inde i anden halvleg mistede de grønne piger deres flotte føring fra første halvleg, indtil Sofie Bæk med sit andet mål igen kunne bringe os foran til 21-20.

Indtil Stine Skogrand scorede til 23-21 havde kampen været meget lige mellem de to hold, der begge brændte for at spille sig videre. Og da der kun var fire minutter tilbage af kampen sneg E.S Besancon sig op i hælene på Silkeborg-Voel med stillingen 25-24. Sådan fortsætter det resten af kampen, der endte med en sejr på 27-26.

Men Silkeborg-Voel er ikke sikre på at være videre til gruppespillet i EHF Cup endnu. Det kræver nemlig uafgjort i returopgøret i Besancon på Lørdag.

Kampfakta:
EHF Cup, 2. runde, kamp 1. 14. oktober 2017 klokken 15.00

E.S Besancon Feminin – Silkeborg-Voel KFUM: 27-26 (14-8)

Silkeborg-Voel: Birgitte Karlsen, Emilie Ytting, Lea Hansen, Hege Bakken Wahlquist, Emma Laursen, Sofie Bæk Andersen, Rikke Iversen, Emma Larsen, Laura Nielsen, Jette Hansen, Louise Lyksborg, Natasja Andreasen, Stine Bonde, Camilla Fangel og Stine Skogrand

Cheftræner: Jakob Andreasen

E.S Besancon Feminin: Roxanne Frank, Catherine Gabriel, Zeljana Stojak, Chloé Bouquet, Alizée Frécon, Julie Dazet, Apolline Feuvrier, Amanda Kolczynski, Marine Dupuis, IIona Kieffer, Nelly Plazanet, Pauline Robert, Lucie Granier, Juliette Faure, Djénéba Touré, Laurence Brame, Mathilde Lorrillard, Aissatou Kouyaté, Maria Nunes, Alice Léveque
Cheftræner: Raphaelle Tervel

Mål for Silkeborg-Voel: Anna sophie Okkels 8, Stine Skogrand 7, Hege Bakken Wahlquist 5, Jette Hansen 3, Sofie Bæk 2, Camilla Fangel 1

Advarsler: SIL: Camilla Fangel, Louise Lyksborg

Udvisninger: SIL: Rikke Iversen 2, Louise Lyksborg 1