I tiende klasse tog Freja Cohrt på efterskole i Sønderjylland, og siden da er hun aldrig flyttet tilbage til sine forældre i Odense. Det har udviklingsmulighederne været for gode til i Jylland for det unge fløjtalent.  

Tekst: Johanne Friis Pedersen

Det store mål for Freja Cohrt er at blive en fast del af A-landsholdet, som hun spillede tre kampe for i forbindelse med Golden League 2015.

– Det er det, jeg kæmper for hver dag. Jeg har spillet på alle ung-domslandshold, siden jeg var 15 år, men nu hvor jeg er for gammel til dem og skal til at bevise mit værd i en noget større gruppe spillere på min position, så er jeg bare rigtig glad for stadig at være inde omkring B-landsholdet, siger Freja Cohrt og understreger, at det dog er drømmen om at blive indkaldt til A-landsholdet, der driver hende i den daglige træning.

– Jeg kæmper selvfølgelig for Silkeborg-Voel og gør alt, hvad jeg kan for at vi vinder kampe og får point i ligaen, men jeg er også af den overbevisning, at vi som spillere og hold kun bliver bedre af at have nogle individuelle ambitioner.

Det er også de individuelle ambitioner, der har motiveret 22-årige Freja Cohrt, siden hun første gang blev udtaget til noget større end en almindelig kamp for klubholdet hjemme i OH77, hvor hun begyndte sin håndboldkarriere som otteårig. Allerede i 10. klasse flyttede hun hjemmefra og tog på efterskole i Sønderjylland, men mens de fleste unge mennesker vender hjem til forældrene igen bagefter, blev Freja Cohrt i Jylland, hvor hun kunne se de bedste muligheder for at udvikle sit håndboldtalent. Det blev i første omgang på Håndbold College i FCM og senere Randers HK, som gav Freja Cohrt sin første seniorkontrakt.

– Randers HK er stadig lidt speciel for mig, da det var der, jeg fik min første kontrakt. Jeg har stadig nogle rigtig gode veninder i klubben, og det er da en af de klubber, jeg særligt gerne vil slå, fortæller Freja Cohrt, der i seneste kamp spillede en god kamp og scorede fire mål.

Minimum halvandet år endnu er hun i Silkeborg-Voel, og det er en afde beslutninger, hun aldrig har fortrudt det mindste. Beslutningen blev i høj grad truffet på grund af det gode talentudviklingsmiljø, klubben har ry for at tilbyde sine unge spillere og samtidig på grund af de gode udsigter til en masse spilletid på Venstre Fløjen.

I tabellen ligger Silkeborg-Voel og Randers HK forud for dagens kamp på en delt syvendeplads med syv point hver, hvilket virkelig understreger tætheden i årets liga, hvor fire point adskiller nedrykningsspil fra slutspil.

– Det er simpelthen sådan en tæt liga og så svært at sige på forhånd, om en kamp tipper til den ene eller den anden side. Og sådan har næsten alle hold jo faktisk haft det, så derfor betyder alle point bare enormt meget. Hver kamp er faktisk den vigtigste, siger Freja Cohrt, der sammen med holdkammeraterne sang sejrssangen mere end en enkelt gang efter sejren over bundholdet onsdag.

– Den sejr var bare så vigtig og så tiltrængt. Vi har haft nogle rigtig svære kampe og nogle hårde nederlag, så selvom det var over Skanderborg, så var vi bare så glade for de to point, fortæller Freja Cohrt ærligt og har stadig mandag svært ved at skjule glæden.

Den sidste måneds nederlag både hjemme og ude har påvirket spillerne mere end det måske burde, fortæller Freja Cohrt, der i sådan en periode er meget glad for sit netværk af veninder og familie uden for håndboldverdenen.

– Det dummeste, man kan gøre efter et nederlag, er næsten at gå og plage sig selv med det i flere dage efter. Det ligger kampene for tæt til, så her bruger jeg mine ikke-håndboldveninder og min familie rigtig meget. De er gode til at feje følelsen af skyld og den svindende selvtillid lidt væk, så jeg kan komme ovenpå igen og tro på, at jeg er god nok til at spille håndbold i ligaen, og at jeg også kan spille en rolle i at få os tilbage i en god stime med sejre og point, fortæller Freja Cohrt.

Silkeborg-Voels højtspringende Venstre Fløj bruger desuden en stor del af sin såkaldte fritid på at studere Sport Management online.

– Det er et spændende studie, og der går også meget tid med det, synes jeg. Jeg har måske også brugt lidt ekstra tid på det her i begyndelsen, fordi al læsning er på engelsk, så efter to år uden skole, skal jeg lige vænne mig til for det første at studere og for det andet at gøre det på engelsk, griner Freja Cohrt.

Freja Cohrt er efter sæsonens første ni kampe noteret for 25 scoringer fra sin Venstre Fløj.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com