Håndboldtalentet Natasja Andreasen er blevet en del af liga-truppen i Silkeborg-Voel

Af Jens Rasmussen

Natasja Andreasen er blevet en del af liga-truppen i Silkeborg-Voel i denne sæson, selv om hun kunne spille på klubbens U19-hold.

”Men jeg skal da spille nogle U19- kampe, ligesom jeg spiller på 2. divisionsholdet. Jeg spillede med på ligaholdet i pokalkampen mod Aarhus før sæsonen, men ellers har jeg ligadebut’en til gode i denne sæson”, siger Natasja Andreasen.

Denne onsdag eftermiddag, hvor interviewet foregår, er hun netop blevet færdig med undervisning på Silkeborg Handelsgymnasium, hvor hun er i gang med at tage en handelsstudentereksamen på tre år.

Derfor er hendes hverdag nøje planlagt. Hun skal have alle brikkerne, der hedder håndbold, skole, lektier, familie og venner til at passe ind i den ramme, der er hendes liv.

”Min familie ser jeg i hallen og til kampene, så det går fint. Mange af min venner er knyttet til håndbold, men det kniber mere med at se de venner, som ikke spiller håndbold, siger Natasja Andreasen.

Men håndbold er hendes liv, og det fylder meget.

”Det giver meget at træne med liga-truppen, og det giver ansvar for mig at spille på 2. divisionsholdet og U19-holdet. Nogle dage træner ligaholdet kl. 14.30, og da må jeg nogle gange tage fri fra skole. Jeg må så finde de undervisningstimer på et andet tidspunkt”, siger den travle håndboldpige.

”Den største forskel ved at gå fra at være U18-spiller i sidste sæson til at spille på seniorhold er, at som seniorspiller er det langt mere taktisk, og hvordan alle skal fungere som et hold for at vinde kampene. Som ungdomsspiller bliver der lagt mere vægt på udviklingen af den enkelte spiller”, siger Natasja Andreasen.

For lille til kredshold

Hun har altid spillet i Silkeborg-Voel med undtagelse af sæsonen 2016-2017, hvor hun var på efterskole i Ikast og spillede for Ikast Håndbold.

”Før jeg kom til Ikast havde jeg ikke været på nogle udvalgte kredshold. Jeg fik at vide, at jeg var for lille. Og jeg var også mindre dengang, end jeg er i dag. I slutningen af mit ophold i Ikast kom jeg til en talenttræning, og da eksploderede det hele. Jeg blev udtaget og blev landsholdsspiller. Så der skete en udvikling i Ikast, hvor nogle andre øjne så på mig”, siger Natasja Andreasen.

Hun måler i dag 171 cm i højden. Hendes landsholdskarriere kulminerede foreløbigt ved U19-EM i sommer, hvor hun blandt andet blev topscorer med  syv mål mod Rusland. U19-landsholdet fik en 6. plads ved EM.

 

Natasja i sin ligadebut tilbage i 2017

Cheftræner i Silkeborg-Voel, Jakob Andreasen, er imponeret over Natasjas udvikling.

”Det varer ikke længe, før hun får en større rolle på liga-holdet. Hun er en klog spiller, og hun har som Jette Hansen altid gået forrest. Natasja løber bedre end de fleste på holdet, og hun går forrest til styrketræning”, siger Jakob Andreasen.

”Natasja er en team-player, der giver andre plads. Foruden hun er finte- og gennembrudsspiller, skyder hun udmærket ude bagfra”, siger Jakob Andreasen. 

En stor håndboldfamilie

Natasja er ud af en håndboldfamilie. Hun er datter af Freddie Andreasen og Puk Plougstrup, og Jakob Andreasen er hendes farbror. Desuden er hun kusine til Jens Dolberg Plougstrup.

”Der er flere, som har andel i hendes udvikling som spiller. Hendes mor, Puk Plougstrup, har trænet hende, og givet hende nogle af sine egne færdigheder videre. Puk var også en klogt skydende spiller, der altid var i plus”, siger Jakob Andreasen.

Natasja Andreasen afviser, at hun nogensinde er blevet presset af familien til at blive håndboldspiller.

”Det er jeg aldrig blevet, men det faldt helt naturligt, at jeg kom i hallen fra jeg var tre år. Min omgangskreds og sociale liv var i hallen. Jeg har godt hørt at jeg ligner min mor i min måde at spille på. Men jeg har aldrig set hende spille på førsteholdet”, siger Natasja Andreasen.

Hun har sine drømme om at nå langt som håndboldspiller, og hun har sine mål.

”Men jeg tager det skridt for skridt” siger hun snusfornuftigt.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com