Af Jens I. Rasmussen

Dagens kampprofil:
ANN GRETE NØRGAARD

Ambitionerne er ikke dalet hos Ann Grete Nørgaard, der kom til Silkeborg-Voel i 11. time før sæsonstarten. Tværtimod er håndboldsulten fuldt ud intakt. Det giver sig udslag både til træning og kamp.
”Ja, det er sjovt at spille. Det er privilegeret arbejde at kunne pakke håndboldtasken og tage af sted om morgenen. Det har jeg gjort i alle de år, jeg har spillet. Så ambitionerne og motivationen fejler ikke noget”, siger Ann Grete Nørgaard.
For håndbold betyder alt for hende.
” Det er en livsstil. Jeg har levet og åndet for det, siden jeg var 14-15 år. Man skal stoppe en dag, men jeg kan godt mærke, at den dag ikke er helt tæt på endnu. For det er stadigvæk sjovt. Det er stadigvæk fedt at komme til træning, fedt at tage de løbeture og løfte de vægte, der skal til. Håndbold er bare en kæmpe stor del af mig. Jeg nyder hver eneste træning, og det har jeg stort set gjort alle de år, jeg har spillet”, siger Ann Grete Nørgaard.
Hun har aldrig lagt skjul på, at hun stiller store krav til sig selv og andre.
” Ja, det gør jeg. Også til mine medspillere. Men ikke større krav til dem, end til mig selv.
Jeg kender mit niveau, og jeg har en god fornemmelse for, hvad der skal til i de forskellige situationer.”
”Når jeg og vi ind imellem falder ud, bliver jeg irriteret. Jeg kan godt leve med, at der kan være en bedre modstander, en god redning eller et forsvar, der dækker godt af. Men jeg vil gerne have, at jeg selv gør mit ypperste hver gang, Og det forventer jeg også, at mine holdkammerater gør. Så bliver det hele mere fedt og skaber en synergieffekt. Det er derfor holdsport er fedt, når alt går op i en højere enhed. Så kan man slå alle”, siger venstrefløjen.

Håndbold har fyldt og fylder stadigvæk meget, men hun erkender, at det er godt at lave noget andet ved siden af. Især når man er så dedikeret til sporten, som hun er.
” De to år i udlandet, hvor det kun har været håndbold, har været fint og sjovt at prøve. Jeg var i et andet land, og skulle forholde mig til en anden kultur og et andet sprog, så har det været fint, ikke at have andet at lave end håndbold. Men herhjemme har jeg rigeligt overskud til at tage en tjans som lærer.  Så bliver man tvunget til at få tankerne lidt væk. Det supersundt, og jeg tror også, man bliver bedre af, at man ikke går og summer over en dårlig kamp eller en dårlig  træning for længe. For mig er det sundt mentalt, at nu skal jeg fokusere på at undervise nogle elever”, siger Ann Grete Nørgaard, der er uddannet lærer og tilknyttet Hald Ege Efterskole ved Viborg.

Hun er glad for sit skifte til Silkeborg-Voel.
” Det har været dejligt. Jeg er rigtig glad for at være kommet i gang, og jeg synes, vi har et fint hold med stort potentiale. Vi har fået en fin start, og vi har lagt lag på vores spil, siden den første træningskamp, som jeg var med i mod Skanderborg. Den seneste kamp i København var rigtig fin i lange perioder. Vi udvikler og flytter os”, siger Ann Grete Nørgaard.
Hun glæder sig også over, at holdet er videre i pokalturneringen efter sejren over Holstebro, der netop er fredagens modstander i Bambusa Kvindeligaen.
” Vi spillede en ok kamp mod Holstebro sidst. Vi har spillet bedre efterfølgende, så jeg har en forventning om, at vi er godt forberedt og ved, hvad vi skal møde. Jeg håber, vi kan trykke dem endnu mere, end vi gjorde i Holstebro. Vi gjorde det fint i perioder, men der var også perioder, hvor vi faldt lidt ud. Det skulle vi gerne minimere. Vi har taget skridt siden den kamp – både offensivt og defensivt”, siger Ann Grete Nørgaard.

Hun har været i mange vidt forskellige klubber i sin mere end 20-årige karriere som seniorspiller.
” Jeg har fået sindssygt mange gode oplevelser. Jeg er vildt glad for mit udlandsophold. Det er har været superfedt at prøve, og jeg har fået så mange gode relationer. Tiden i TTH var spændende, for der blev barren løftet for håndbold i Holstebro. Vi var i finaler, og vi vandt titler. Det var som humlebien, der ikke vidste, at den ikke burde kunne flyve. Viborg er min barndomsklub, hvor jeg er vokset op, og her var jeg med til at vinde klubbens første Champions League-finale”, siger Ann Grete Nørgaard, der føler sig privilegeret over den karriere, hun har haft indtil nu.
”Jeg har været heldig. Og jeg har lært af de mange miljøskift. Så udvikler du dig som menneske og spiller. Det er fedt at komme ind på et nyt hold og se, hvilken kultur der er. Hvordan kan jeg bidrage og omvendt. Det unikke ved holdsport er, at du aldrig står med det alene”.

FAKTA
Ann Grete Nørgaard
Født 15. september 1983
Venstre fløj. Højde: 163 cm

Tidligere klubber:
2000-2006 Viborg HK
2006-2008 Randers HK
2008-2009 Viborg HK
2009-2010 Horsens HK
2010-2015 Team Tvis Holstebro
2015-2019 Viborg HK
2019-2020 SCM Râmnicu Vâlcea
2020-2021 Storhamar HE

Bedste resultater:
EHF Champions League:
Finalist 2001, Vinder 2006
EHF Cup:
Vinder 2004, 2013, Finalist 2011
VM i kvindehåndbold:
Bronze 2013
Eliteserien, Norge:
Sølv 2020-2021

Individuelle priser:
All-Star Venstre fløj i Damehåndboldligaen: 2008, 2011, 2013, 201520172018
Topscorer i Damehåndboldligaen: 2018 (178 mål)
Topscorer i EHF Cup: 2011 (71 mål), 2013 (92 mål)

Landskampe: 139 (549 mål)

Personlig sponsor:
Jens Fisker Automobiler

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com