24-årige Rikke Iversen drømmer om, at to ekstra sæsoner i Silkeborg-Voel kan bane vejen for at blive en fast del af A-landsholdet.

Tekst: Katrine Friis Pedersen // Jens Rasmussen

Silkeborg-Voels stregspiller Rikke Iversen har fundet sin plads på det midtjyske hold, og lige nu er hun i gang med sin fjerde sæson i klubben. Det er noget helt særligt for den oprindeligt sjællandske håndboldspiller.

– Jeg kan rigtig godt lide at tænke på, at jeg har spillet i Silkeborg-Voel i alle de år, klubben har været i ligaen. Det er fedt at være med til at skabe kultur på et hold og være med til at danne den foreløbige ligahistorie, siger Rikke Iversen.

Og det slutter heldigvis ikke foreløbig, for tidligere i sæsonen besluttede Rikke Iversen at tage mindst to sæsoner mere i Silkeborg-Voel.

– Jeg har det godt på holdet, og jeg har fået lov til at udvikle mig. Og det er jeg meget glad for. Det er også en af årsagerne til, at jeg fortsætter, for jeg håber virkelig, at jeg bliver ved med at flytte mig og blive en dygtigere stregspiller. Heldigvis er Jakob og Leon gode til at give mig ansvar, hvilket jeg er sikker på er med til at udvikle mig på holdet, siger Rikke Iversen.

Vil være fast del af landsholdet

Rikke Iversen lægger heller ikke skjul på, at hun både har høje ambitioner og håb om, at hun inden alt for længe kan blive en fast del af A-landsholdet. I efteråret fik hun også sin rigtige debut med et mål for A-landsholdet, da hun sammen med sin søster spillede kvalifikationskampe til VM. Og i december rejste hun med det danske landshold til VM-slutrunde i Tyskland.

– Det var fedt at være med i Tyskland og mærke stemningen til en slutrunde. Det vil jeg gerne opleve igen, hvor jeg har en rolle på A-landsholdet. Derfor håber jeg, at mine to ekstra sæsoner i Silkeborg-Voel kan udvikle mig så meget, at jeg kan bide mig fast i grundstammen på A-landsholdet. Så jeg på den måde kan blive en fast del af landsholdstruppen og få en rolle på holdet, siger Rikke Iversen.

Glæder sig til søster i Jylland

Landsholdet er også noget, hun har sammen med sin søster Sarah Iversen, som hun i øjeblikket skal køre langt for at se. Hun spiller nemlig for Nykøbing Falster, men fra næste sæson flytter hun selv til det midtjyske, når hun skal spille for Herning-Ikast Håndbold.

– Det bliver ubeskriveligt fantastisk at få Sarah til Jylland. Vi glæder os begge to helt vildt til at være så tætte på hinanden. Bare det at få noget familie til Jylland bliver ubeskriveligt dejligt. Vi har også allerede planlagt, hvornår vi skal have faste middagsdage og fælles gåture med vores hunde, siger Rikke Iversen, der bor med sin kæreste i Gødvad.

Kæmper for slutspillet

Men inden hun får familie til Midtjylland, gælder det om at gøre sin uddannelse som lærer færdig til sommer, så hun kan lægge al sin energi i at gøre det godt på stregen.

– Det bliver dejligt, og jeg glæder mig til at blive helt færdig. Så kan jeg fokusere 100 procent på at spille håndbold igen, siger Rikke Iversen, der vil gøre, hvad hun kan for at hjælpe til at få point i aften mod Odense Håndbold.

Lige nu gælder det nemlig om at samle nok point sammen til at få en plads i slutspillet.

– Sidste år var vi tættere på en semifinale end vi nogensinde har været før. Det var rigtig fedt at opleve, og det håber vi virkelig, at vi får mulighed for igen i år, siger Rikke Iversen.

I sidste hjemmekamp mod Nykøbing Falster tog Rikke Iversen også et stort ansvar på sig, da hun stod for 10 af de 31 mål. Det blev da også belønnet med en plads i top 20 over de højeste MEP-scorere i dameligaens historie.

De gode oplevelser tager Rikke Iversen med sig i aften, når hun igen kæmper inde på stregen.

– Vi skal sørge for at spille på det niveau, vi i de to seneste kampe har vist, vi er i stand til. Det er vigtigt, at vi får styr på skytterne og Kathine Heindahl på stregen. Og så skal vi løbe meget, for det er der, vores spil fungerer rigtig godt. Vi vil gerne løbe Odense-spillerne trætte. Og så skal vi tro på, at vi kan vinde, siger Rikke Iversen.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com