For tilskuerne i JYSK arena bød træningskampen mod TTH Holstebro tirsdag eftermiddag måske ikke på det flotteste og mest overbevisende spil gennem alle 60 minutter fra Silkeborg-Voels ligadamer, som til denne sæson består af en god blanding af rutinerede spillere og helt unge ligaaspiranter.

Alligevel endte kampen med en etmålssejr til Jakob Andreasens piger, som viste stor vilje, da de vendte 23-26 til 27-26 på fem minutter og dermed hev sejren hjem efter at have været bagefter i store dele af kampen.

– Hvor mange kan sige, det her var den bedste kamp, de nogensinde har spillet? spurgte Jakob Andreasen retorisk i omklædningsrummet efter etmålssejren tirsdag aften.

– Det er der vist ikke mange, der kan sige. I dag vinder vi ikke ved at være dem, der spiller bedst. Vi vinder, fordi vi hiver op i os selv og kæmper sammen til sidst. Det var lige præcis på det område, vi havde store problemer i begyndelsen af sidste sæson, og derfor er jeg faktisk rigtig glad for, at det netop er det, vi vinder på i dag.

Jakob Andreasen har op til denne sæsonopstart været bekymret for, om pigerne kunne nå at finde hinanden og lære hinanden ordentligt at kende som håndboldspillere. Derfor har det været vigtigt for cheftræneren med et intensivt opstartsprogram med en god blanding af haltræning, styrketræning, træningskampe og ikke mindst sociale aktiviteter. Holdet har været samlet 21 af de 24 dage, der er gået siden de mødte ind efter ferien, og i dag er kursen sat mod Kristiansand og to træningskampe mod de norske Champions League deltagere Vipers Kristiansand over de næste tre dage.

– Vi har planlagt et hårdt program for at give os alle de bedste forudsætninger til at blive klar til sæsonstarten i næste uge. Jeg synes, pigerne har rykket sig meget både teknisk, fysisk og på de sociale relationer. Vi har stadig et stykke vej mod at være fuldstændig spillet sammen, og derfor er det bare ekstra vigtigt, at vi kan finde gejsten og vinde på vores vilje i de kampe, hvor vi ikke nødvendigvis er det bedste hold på banen, forklarer Jakob Andreasen inden turen til Norge torsdag morgen.

Det svingende spil i kampen tirsdag og den tilsvarende svingende stilling skyldes måske netop den store udskiftning på holdet i forhold til sidste sæson, hvor fløjene op til denne sæson er besat af de 19-årige Emiile Ytting Pedersen og Lea Hansen.

– Vi har jo på mange måder et helt nyt hold til denne sæson, og er samtidig udfordret af, at nogle af vores bærende spillere Hege Bakken Wahlquist (opereret i knæet, red.) og Louise Lyksborg (gravid med termin i efteråret, red.) er ude minimum hele efterårssæsonen, så jeg kan godt acceptere, hvis vi taber et par kampe på, at vi ikke er spillet helt sammen eller har fundet hinanden i systemer og aftaler endnu, men jeg vil ikke se, at vi giver op, understreger cheftræneren med henvisning til tirsdagens kamp.

– Her viste pigerne, at de kæmper sammen og kan gejle hinanden op til at kæmpe sig tilbage i de sidste minutter. Det giver mig lidt ro i maven og får mig til at glæde mig lidt mere til at komme i gang med sæsonen om en uges tid, siger Jakob Andreasen.

Programmet for Silkeborg-Voels ligadamer de næste par uger er som følger: 

Onsdag 22/8 kl. 18.30: Pokalkamp, 1/8 finale mod Aarhus United, Ceres Arena Aarhus. Fri entré

Onsdag 29/8 kl. 19.30: Skanderborg Håndbold, Fælledhallen Skanderborg. Fri entré

Lørdag 1/9 kl. 14: Ringkøbing Håndbold, JYSK arena. KØB BILLET HER

Onsdag 5/9 kl. 18.30: Ajax København, JYSK arena

Søndag 9/9 kl. 17: TTH Holstebro, Gråkjær Arena

Fredag 14/9 kl. 18.30: Nykøbing Falster Håndbold, JYSK arena

Billetsalget til de næste hjemmekampe åbner snart, så hold øje med Silkeborgvoel.dk og vores Facebookside

Sæsonkort kan bestilles på mail til Stig Bendtsen på sb@silkeborgvoel.dk