Silkeborg-Voel begynder sæsonen for alvor i morgen onsdag med pokalkamp i Ceres Arena, hvor holdet skal kæmpe mod Aarhus United om en kvartfinaleplads. Jakob Andreasen har sjældent gjort sig bemærket som en træner, der med store armbevægelser slynger de helt store forventninger til sine spillere i HTH Ligaen ud.

Opstartsprogrammet til denne sæson, som byder på kampe mod Aarhus United, Skanderborg Ringkøbing, Ajax KBH og TTH Holstebro, før holdet i femte spillerunde møder Nykøbing Falster på hjemmebane, får da heller ikke midtjyden til at ændre på sine beskedne forventninger til holdet.

– Det er en stor fejl, hvis man tror, vi får det let med det her program. Det er hold, vi skal ende over i den endelige stilling. Så langt vil jeg godt gå, men det er ikke hold, vi bare lige går ud og vinder over. Og slet ikke her først på sæsonen. Vi står med meget få af de bærende spillere fra sidste sæson tilbage på holdet, som skal til at lære at spille sammen med markante spillere som Jane Schumacher og Susann Müller, og jeg er slet ikke i tvivl om, at når vi når vores topniveau både individuelt og som hold, så bliver vi ekstremt stærke. Men der er et stykke vej endnu, før vi er der, slår Jakob Andreasen fast.

Derfor har han også fyldt den seneste måneds opstart med træningskampe, hårde træninger og sociale aktiviteter for at fremskynde processen mest muligt frem mod at nå det høje niveau, han tror på holdet kan ramme.

Efter syv værdifulde træningskampe er det onsdag alvor. Silkeborg-Voel møder Aarhus United i kampen om en kvartfinaleplads i Santander Cup, og det bliver en af de sværeste kampe i løbet af den næste måneds tid, forudser Andreasen.

– De (Aarhus United, red.) kommer med ekstremt høj fart. På papiret har vi et bedre hold, men det er ikke altid lig med, at man vinder kampen. Aarhus minder meget om os og vores spillestil den første sæson i ligaen, mindes Jakob Andreasen, der for bare tre år siden stod over holdets første sæson som overlevede oprykkere i ligaen. Et sjældent fænomen i den danske damehåndboldliga, hvor oprykkerne som minimum stort set altid er med i nedrykningsspillet.

Silkeborg-Voel endte som femmere det år, klubben var oprykkere, og det skyldtes blandt andet det tempo, holdet mødte de etablerede ligahold med. Nu er Silkeborg-Voel ved at være et af de etablerede hold, der er bedre til at spille mod andre etablerede ligahold end mod de lynhurtige, unge hold fra den nedre del af ligaen.

– Vi er stadig selv hurtige i vores spil fremad i banen, men vi kan godt have problemer i vores returløb, og så bliver vi bare straffet hårdt og kontant, hvis vi møder en modstander med kontraløb som en af dets spidskompetencer. Så der skal vi være skarpe, hvis vi skal bevare favoritrollen i morgen mod Aarhus, slår Jakob Andreasen fast.

Kampen mod Aarhus United spilles onsdag den 22. august kl. 19.00 i Ceres Arena. Der er fri entré, så kom til Aarhus og støt de grønne ligadamer.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com