Af Jens I. Rasmussen

32-årige Jane Schumacher skal finde en ny vej i livet, efter hun nu har besluttet sig og stopper håndboldkarrieren.
”Det har været en lang proces at komme frem til, at det nu skal være slut som håndboldspiller, og hvad jeg nu skal i mit liv”, siger Jane Schumacher. Hun har dog et ønske om, at det ikke skal fremstå alt for trist. ”For jeg er så taknemmelig for den karriere, jeg har haft som håndboldspiller”, understreger hun.
Hendes store håndboldhjerte og hjerne vil fortsat gerne spille håndbold, men det er kroppen, som har bestemt noget andet.
Det er en diskusprolaps, der er årsagen til, at Jane Schumacher er nødsaget til at stoppe nu. Hun har ikke spillet kamp siden november sidste år.
”Det er smertefuldt! Både fordi ryggen giver mig problemer, men i særdeleshed fordi det er svært at stoppe som håndboldspiller. Men jeg er også fyldt med taknemmelighed for alt det, som håndbold har givet mig. Det er nogle helt ubeskrivelige oplevelser både på og uden for banen. Der er fællesskaberne og alle de fantastiske mennesker, jeg har mødt på min vej.”, siger Jane Schumacher.
Hendes karriere har givet hende mange oplevelser, som hun aldrig havde forestillet sig, at hun ville få, da hun var pigespiller i hjembyen Tinglev i Sønderjylland.
Derfra tog hun til Viborg som ungdomsspiller. Derefter til Skive, hvor hun samtidig med håndboldkarriere fik en uddannelse som skolelærer. Det blev til landsholdsdebut og en VM-bronzemedalje i 2013 i Serbien.
Karrieren kørte på højeste blus, da hun kom til Randers, hvor hun var med til at vinde titler. Det blev springbrættet til et udlandseventyr i franske Nice, inden hun vendte hjem til Danmark og blev en del af Silkeborg-Voel.
”Der er meget at se tilbage på, som jeg har været glad for. Nu skal jeg få styr på kroppen og finde ud af, hvad fremtiden bringer. Forhåbentlig er det ikke helt et farvel til håndboldsporten – for det er godt nok det sjoveste i verden”, siger Jane Schumacher.
Hun lægger ikke skjul på, at hun er et meget socialt menneske, og det gør det naturligvis ekstra svært at skulle sige farvel til det unikke fællesskab, som det er at være en del af et håndboldhold.
Jane Schumacher bliver boende i Silkeborg indtil videre, selv om kæresten Marcus Mørk fra næste sæson skifter fra Skanderborg til Ribe-Esbjerg. Samtidig med at Jane Schumacher stopper, gør Hege Bakken Wahlquist det samme i Silkeborg-Voel. Det sker også med baggrund i en skade.
”Vi har haft hinanden i den svære tid, og vi har grædt lidt sammen”, siger Jane Schumacher.

En helt unik spiller
Cheftræner Jakob Andreasen i Silkeborg-Voel, der blev Jane Schumacher sidste klub på hendes håndboldrejse, er ikke i tvivl om, at det er en unik spiller, der nu takker af.
”Jane er en anførertyper, der binder tingene sammen. Hun er en af den slags spillere, der får to plus to til at give fem. Hun er drevet af at få et team til at fungere og hænge sammen. For at opnå det er hun villig til at tilsidesætte sig selv”, siger Jakob Andreasen.
Han er meget imponeret over Jane Schumachers tilgang til håndboldsporten.
”Aldrig har jeg mødt en spiller, der er så glad for spillet. Hun kommer først og går sidst til træning. Det er synd, at kroppen har bestemt for hende, at det slutter nu. Janes engagement har smittet af på trænere, ledere og alle i klubben. Det siger noget om, hvor stor en profil hun har været.  Hun har aldrig været for stor til at hjælpe de unge spillere, der kom ind på holdet”, siger Jakob Andreasen.
Det kommer dog ikke bag på cheftræneren, at Jane nu er nødt til at stoppe.
”Men hun har virkelig kæmpet for at komme tilbage. Hendes betydning for holdet, da hun var på toppen, kan vi aflæse i den halvsæson, hvor hun var topscorer med 86 mål. Hun er virkelig en af de største profiler, vi har haft i klubben”, siger Jakob Andreasen.

Blå bog
Jane Schumacher
Født 27. august 1988 i Tinglev
Uddannet skolelærer
Klubber:
2005-2008 Viborg HK
2008-2014 Skive fH
2014-2016 Randers HK
2016-2018 OGC Nice, Frankrig
2018-2021 Silkeborg-Voel
Landshold:
2013-2016 24 landskampe for Danmark (45 mål)
VM-bronze 2013

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com