Lea Hansen i aktion i sin debutkamp i EHF-Cup’en mod Latsia Nicosia fra Cypern. Foto: Jens Rasmussen

 

Det går stærkt på højre fløj for Lea Hansen. Også nogle gange for stærkt, men hun er stadigvæk med sine kun 20 år i en læringsproces, og hun er klart førstevalg på pladsen i Silkeborg-Voel. Hun er i øjeblikket i gang med sin tredje sæson i klubben.

” Jeg har i to år næsten fået fuld spilletid på pladsen. Det har givet rigtig meget erfaring. Jeg har fået tillid fra trænerne til at udvikle mig som spiller”, siger Lea Hansen.

Indtil hun var andetårs U-16-spiller var hun back, men på det tidspunkt var der nogen som fandt på, at hun ville være bedre som fløj. Med sine 178 cm havde hun ellers højden til at være bagspiller. Nu sætter hun som fløj det lange ben foran i kontraspillet.

” Jeg ved ikke, hvor hurtigt jeg kan løbe, og jeg har ikke dyrket atletik. Men jeg tror ikke, at jeg er lige så hurtigt som Hege”, siger Lea Hansen beskedent og tænker her på venstrefløjen Hege Bakken Wahlquist.

Har forlænget kontrakten med tre år

Lea Hansen forlængede  før jul sin kontrakt med Silkeborg-Voel med tre år fra næste sæson. I den forbindelse udtalte direktør i Silkeborg-Voel, Mikael Bak:

”Lea er for mig at se en af de mest talentfulde fløjspillere i rækken. Taget hendes alder i betragtning har hun fået ualmindeligt meget spilletid på højt niveau. Vi tror på, at hun i løbet kontraktperioden hos os kan tage endnu større skridt i sin udvikling”.

Om han får ret vil tiden vise, men indtil nu har Lea Hansen fået spilletid og ro til at udvikle sig og få masser af Liga-erfaring.

” Jeg tager det, som det kommer hen ad vejen”, siger Lea Hansen, der kom til Silkeborg-Voel i sommeren 2017.

” Jeg var flyttet til Aarhus og spillede for SK Århus. Men klubben gik fallit, og jeg skulle finde et nyt sted. Jeg fik så en henvendelse fra Silkeborg-Voel”, siger Lea Hansen, der startede med at være back-up for Louise Lyksborg.

Lea Hansen begyndte at spille håndbold allerede som fem-årig i den dansk-tyske klub SC Saxburg, der holder til i Tinglev. Hun begyndte, fordi alle andre gjorde det i byen. Som 14-årig kom hun til Rødekro, der havde et samarbejde med efterskolen SINES, der er kendt for sin udvikling af håndboldspillere. Derfra kom hun til Sønderjyske på en ungdomskontrakt allerede i en alder af 16 år.

Lea Hansen er vokset op på landet, og hun havde sin egen hest.

” Men jeg blev for høj til min pony, og så blev det håndbold. Jeg spiller håndbold, fordi det er rigtig godt at være en del af et fælleskab på et hold, samtidig med at man fortsat kan udvikle sig”, siger Lea Hansen.

Vil gerne spille Europa-Cup igen

Hun fik debut for Silkeborg-Voel i to EHF-Cup kampe mod Latsia Nicosia fra Cypern og scorede i de to kampe henholdsvis 10 og syv mål. I Ligaen debuterede hun mod København med tre mål.

” Det kunne være sjovt at spille Europa-Cup-kampe igen, men vores mål er først at komme i slutspillet i denne sæson. Jeg er nok ikke den rette at spørge, hvor langt vi kan nå i slutspillet. Men det er her og nu en spændende kamp mod Aarhus United, det gælder. Med en sejr vil vi komme tæt på slutspillet”, siger Lea Hansen.

Hun bor nu i Silkeborg, og sidste år blev hun færdig med gymnasiet. I dag har hun job i kundeservice hos Eniig i Silkeborg.

” Det passer fint sammen med håndbolden. De er meget fleksible på den arbejdsplads”, siger Lea Hansen.

FAKTA

Lea Hansen

FØDT: 20. april 1999

POSITION: Højre fløj

HØJDE: 178 cm

TIDLIGERE KLUBBER:
SG Saxburg, Rødekro, SINES, Sønderjyske, SK Aarhus

LANDSHOLDSKARRIERE:
2015: U17 EM (guld)
2016: U18 VM (sølv)
2017: U20 4 kampe (3 mål)

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com