Størstedelen af Jette Hansens seniorkarriere har været i Silkeborg-Voel, hvilket betyder, at hun har et meget godt forhold til klubben.

Tekst: Katrine Friis // Foto: Juul Fotografi

Det er efterhånden blevet til mange sæsoner i Silkeborg-Voel for 30-årige Jette Hansen, og hver gang nyder hun at trække i den grønne trøje.

– Det er den eneste klub, jeg har fået ind under huden, og som jeg kan kalde for hjem. Jeg har jo haft rig mulighed for at udvikle mig og præstere godt, når jeg har spillet så mange sæsoner i klubben, siger Jette Hansen, der for noget tid siden købte hus med sin kæreste i Silkeborg.

Netop huskøbet indikerer også, at hun er glad for at være i Silkeborg-Voel, og at håndbolden i Silkeborg-Voel endnu bliver prioriteret højere end sin titel som læge endnu.

– Det er en naturlig ting, at det spiller ind i overvejelserne, men noget af det vigtigste for mig er, at klubben udviser ærgerrighed og ambitioner om hele tiden at udvikle sig. Og det gør Silkeborg-Voel i den grad. Vi står aldrig stille, og jeg synes, at vi bliver bedre for hver sæson, der går, siger Jette Hansen.

Godt fællesskab forstærker spillet

Hun lægger også vægt på, at det gode fællesskab på holdet er med til at hun kan leve op til sit hurtige spil på håndboldbanen og sine hårde skud.

– Det er altid anderledes og nyt at starte en ny sæson, men vi får altid en god dynamik – både på og uden for banen – og det er netop de dyder, vi skal tage med, når vi spiller kamp. Når vi har det godt sammen kan vi nemlig præstere godt hver især, som vi også er afhængige af, når vi ikke har en spiller, der kan stå for 10 mål i en kamp, siger Jette Hansen.

Jette Hansen selv spillede især en god sæson i klubben i 2015, hvor hun stod for 157 mål og blev også ligaens absolutte topscorer. Det var også det år, hun fik sin debut på A-landsholdet i forbindelse med Golden League i marts 2015.

– Det var en stor drøm at blive en del af A-landsholdet. Jeg havde været med omkring udviklingslandsholdet i halvandet års tid på det tidspunkt, så det var fedt lige at tage det næste skridt op.

Men inden den drøm kunne gå i opfyldelse måtte hun begynde sit håndboldspil som ung. Det var i håndboldklubben Knudsø HK, som ligger i Ry, og det blev begyndelsen for Jette Hansens lange håndboldkarriere.

Alligevel er det årene i Silkeborg-Voel, der har den største plads i hjertet. Der har været mange oplevelser, og i 2011 var hun med til at rykke klubben i Søhøjlandet op i ligaen, men da den efter en enkelt sæson rykkede tilbage i 1. division, søgte Jette Hansen sydpå til KIF Vejen, hvor hun spillede i to år, indtil klubben gik konkurs. I mellemtiden havde Silkeborg-Voel spillet sig til en ny chance i dameligaen, og den ville Jette Hansen ikke gå glip af at være med til at forfølge.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com