Sara Kececi er udtaget til det tyrkiske landshold, der om nogle uger skal spille EM-kvalifikationskamp mod Danmark i Aarhus, og det er en kamp, som hun ser frem til på mange måder.

Sara Kececi der er født og opvokset i Danmark, men som har en tyrkisk far, har siden U17 alderen, repræsenteret Tyrkiet, og er netop udtaget til kampene mod Danmark og Rusland, og hun erkender at det bliver en meget speciel oplevelse. Hun tror dog på chancen for at slå Danmark, og ser frem til det kommende opgør i Aarhus.

– Det bliver super specielt, at skulle stå og høre begge nationalmelodier lige efter hinanden, og det bliver også specielt at skulle spille mod Danmark, fordi jeg føler mig jo 100 procent dansk, men jeg ser helt klart frem til kampen, og jeg håber da, at vi kan slå Danmark, siger Sara Kececi, og fortsætter:

– Det er klart at Danmark er favorit til sejren, men omvendt så kommer de med et forholdsvis nyt hold, nyt koncept og ny træner, så alt kan ske, og vi tror helt sikkert på det, og jeg håber da at vi vinder.

Tyrkiet er en forholdsvis ny håndboldnation, men inden for de sidste par år, er der så småt begyndt at poppe hold op, som kan begå sig i europæisk sammenhæng, både på herre og dame fronten, og Sara Kececi fortæller, at selvom at der stadig er et stykke vej endnu, så skal man bestemt ikke afskrive Tyrkiet på forhånd.

– I forhold til EM-kvalifikationen, så bliver det svært, da vi er kommet i pulje med Danmark, Rusland og Portugal, og kun to hold går videre, så vi skal ud og lave nogle overraskelser hvis vi skal med. Realistisk set, er det nok mere om et par år, at vi kan være med, men jeg synes Tyrkiet rykker sig for tiden, blandt andet fordi at den hjemlige liga bliver bedre og bedre. De havde et hold med i EHF-Cup semifinalen i sidste sæson, hvor de tabte til Team Tvis Holstebro, så kvaliteten er opadgående, og ligaen er også professionel, fortæller den dansk/tyrkiske keeper, der har dobbelt statsborgerskab, da hendes mor er fra Danmark, og tilføjer:

– Håndbold i Tyrkiet er stadig en lille sport, og folk kan stadig forveksle håndbold med volleyball, som er meget populært i Tyrkiet. Der er dog vildt gang i hallerne, og publikum går op i det med liv og sjæl, noget som danskerne godt kunne lære lidt af, fordi stemningen til tyrkiske kampe er helt vild. Folk er virkeligt dedikeret til det de nu går op i, og mentaliteten på det punkt er nok bare noget anderledes i forhold til den danske, så til trods for at håndbold ikke fylder så meget i landet, så fylder det meget hos dem der så faktisk går op i det.

Hun har aldrig boet i Tyrkiet, og det var rent faktisk mere tilfældigt at hun endte med at komme på landsholdet, men en god portion vilje fra hendes side gjorde, at hun blev en del af det tyrkiske landshold.

– Da jeg spillede U17 var det tyrkiske U17-landshold i Danmark, og jeg fik, efter megen plagen, overtalt mine forældre om at komme til en af deres kampe, og der talte jeg med landstræneren, og siden dengang har jeg været en del af landsholdet. Jeg har stortset startet på banen hver gang, og det satser jeg da også på, at jeg gør mod Danmark, lyder det fra Sara Kececi

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com