Helene Kindberg er selv overrasket over, at det er gået så godt i Silkeborg-Voel, siden hun kom til klubben i sommeren 2018.

I hele sidste sæson scorede højrebacken 62 ligamål i 30 ligakampe. Det tal har hun allerede passeret i denne sæson, hvor hun har nettet 64 gange i de første 16 ligakampe.

” Det var jeg ikke klar over. Det er meget fedt. Det er, fordi jeg har fået meget mere spilletid, og jeg er den eneste venstrehånd på holdet. I sidste sæson var Susann Müller også i klubbens som venstrehåndet bagspiller”, siger Helene Kindberg, da hun har fået vejret igen efter den afsluttende løbetræning i Jysk Arena.

Allerede i pokalturneringen i august stemplede hun ind med otte mål mod Aarhus Håndbold, og i efteråret er hun flere gange kåret som kampens spiller. I oktober blev hun månedens spiller i Silkeborg-Voel.

” Det husker jeg. Det betyder også noget, at det er min anden sæson i Silkeborg-Voel. Jeg har virkelig fundet mig godt til rette, og nu kender jeg de andre spillere bedre. Jeg har mere tryghed nu”, siger Helene Kindberg.

Hun kom til Silkeborg-Voel efter en sæson som førsteårssenior, hvor hun spillede for FC Midtjylland (i dag Herning Ikast Håndbold). Der fik hun også international erfaring i Champions League, hvor hun er noteret for 13 mål i hendes sidste fem kampe.

” Jeg havde nogle fede oplevelser i FC Midtjylland, selv om jeg ikke spillede særlig meget. Jeg har også været til en slutrunde i U20-VM” fortæller hun.

Helene Kindberg er født i Stockholm, mens hendes forældre arbejdede der.

” Efter fem år flyttede de tilbage til København, og der startede jeg med at spille håndbold. Jeg flyttede til Ikast for at at gå på efterskole, og derefter gik jeg tre år på college”, siger Helene Kindberg, der altid har prioriteret sit håndbold højt.

I sidste sæson sluttede Silkeborg-Voel lige uden for slutspillet på en 9. plads. Det skal der laves om på.

” Vi har helt klart en ambition om slutspillet i denne sæson, som jeg håber og tror på. Derefter tager vi det, som det kommer, og vi må klare os så godt, vi kan”, siger hun.

Helene Kindberg kan ikke pege på et idol i håndboldsporten, men der er dog en bestemt spiller, som har betydet meget for hende.

” Jeg var rigtig glad for at træne sammen med Veronica Kristiansen i FC Midtjylland. Hun er utrolig dygtig og god til at hjælpe en til træning”, siger Helene Kindberg.

Hun har kontrakt med Silkeborg-Voel frem til sommeren 2021. Derefter ved hun ikke, hvad fremtiden byder på.

” Umiddelbart er jeg mest til at være i Danmark, men det kan godt være, at man skifter mening om nogle år. Det afhænger af, hvor man er med sit håndbold til den tid”, siger Helene Kindberg.

Foreløbig gælder det kun fredagens kamp mod Horsens HK, som Silkeborg-Voel besejrede i efteråret på udebane i med 27-33. I den kamp scorede Helene Kindberg otte mål.

FAKTA
Helene Kindberg
22 år
Trøjenr: 2
Højre back
Højde: 1,73 m
Debut for Silkeborg-Voel: 22. august 2018 i pokalkamp mod Aarhus.
Tidligere klubber: Team København, HIK, FC Midtjylland
Landskampe. Diverse U-landshold