Af Jens I. Rasmussen
Et pokalnederlag på udebane til Horsens, en sikker hjemmesejr over Ringkøbing og et hårdt nederlag på udebane til Sønderjyske.
Det er starten på den nye sæson for Silkeborg-Voel, så der er noget at forholde sig til for spillere og trænere.
”I de første to kampe fulgte vi vores game-plan, men Horsens havde succes med syv mod seks i anden halvleg, og så drillede Mai Kragballe os i den kamp. Syv mod seks-spillet kommer Horsens sikkert med igen mod os. De brugte det også i kampene mod både Ikast og Viborg”, siger assistenttræner i Silkeborg-Voel, Klaus Thomsen.
Silkeborg-Voels seneste kamp ude mod Sønderjyske forløb ok i første halvleg, men derefter gik det skævt.
”I anden halvleg begik vi fejl, som vi ikke plejer at begå. Det blev også et grimmere nederlag af, at vi gik efter at vende og vinde kampen ved at gå i syv mod seks. Det fik imidlertid den modsatte effekt. Men vi har et ungt hold, og vi skal fortsat tro på egne evner. Vi manglede også masser af ligakamperfaring ved, at Line Skak ikke var med”, siger Klaus Thomsen.

Ansvar for defensiven
Han var kendt for sit forsvarsspil, både på landsholdet og i de klubber, han har repræsenteret.
”Jeg har ligesom under Jakob Andreasen fortsat med at have et stort ansvar for det defensive, og der skal vi have aftalerne på plads igen. Hvis der er tvivl, er det naturligvis Peter Laursen, der bestemmer; men det har været nemt at samarbejde med ham. Vi har noget af det samme mind-set, og det giver mig en del frihed”, siger Klaus Thomsen.
Han har dog ingen planer om selv at blive cheftræner.
”Lige nu arbejder jeg på at udvikle mig som træner, og jeg nyder min rolle og det ansvar, som jeg har her. Jeg har heller ingen planer om at blive herretræner. Ikke nu i hvert fald, men man ved jo aldrig”, siger Klaus Thomsen
Han har dog taget nogle erfaringer fra sin egen tid som spiller. Ikke mindst i de syv år, hvor han spillede i Bjerringbro-Silkeborg under træner Peter Bredsdorff-Larsen.
”Han satte en ny dagsorden med sine tanker og sit engagement. Han fik os til at reflektere over, hvad vi kunne ”tilbyde” vore modstandere. Ham har jeg lært meget af og er blevet inspirereret af”, siger Klaus Thomsen.

Er blevet silkeborgenser
Han vandt det danske mesterskab med Bjerringbro-Silkeborg i sæsonen 2015-2016. Men der har været andre højdepunkter i hans karriere. Der er EM-slutrunden i 2014 i Herning, hvor landsholdet vandt sølv, og der er miraklet, hvor Bjerringbro-Silkeborg vandt 24-21 over THW Kiel i Champions League-gruppespillet i 2017.
Klaus Thomsen kommer oprindeligt fra Haderslevegnen, men har været i flere klubber i sin karriere. Men meget tyder på, at han er  blevet silkeborgenser sammen med sin familie, der består af hustruen Marianne Lundsby og deres tre børn. Marianne Lundsby var i sin aktive karriere målvogter i Skive, Viborg, Randers og Holstebro.

FAKTA
Klaus Thomsen
Født 26. april 1986 (37 år)
Fysioterapeut og træner i Silkeborg-Voel fra 2021
Klubber:
Næsset IF, Team Haderslev, Viborg HK, Lemvig-Thyborøn, Team Tvis Holstebro, BSH
Landsholdskarriere:
27 A-landskampe, 9 Y-landskampe