Ringkøbing Håndbold blev slået med 22-20 i en gyser kamp i Jysk Arena – omkring 1600 var på plads i hallen for at støtte op om de grønne piger, og den opbakning var guld værd, lød det fra flere af pigerne efter kampen.

Det blev ikke årets bedste kamp, men hvad der manglede i sublim spil, det fik tilskuerne til gengæld i rigelig mål via en flok grønne piger, der kæmpede r…. ud af bukserne, for de to point ville de have. Der blev fightet om alle bolde, og der blev virkelig vist kampgejst over hele linjen, noget cheftræner Jakob Andreasen også fremhævede efter kampen, da pigerne havde fundet vej til omklædningstrummet.

Kampen begyndte planmæssigt for de grønne piger – de bragte sig foran med 3-1, men så satte de første tekniske fejl ind og oplagte chancer blev misbrugt. Det betød, at Ringkøbing kom ind i kampen, men dog med Silkeborg-Voel KFUM som de toneangivende. Voel fik flere gange skabt et forspring på to til tre mål, men hver gang lykkedes det Ringkøbing at komme tilbage. Ikke mindst fordi man valgte at mandsopdække Jette Hansen. Her fandt de grønne ikke rigtig et modtræk, og det var årsagen til, at man ikke fik slået det afgørende hul. Ved pausen viste tavlen 14-12.

Fra starten af anden halvleg var det Ringkøbing, der overtog spillet, og fik indhentet pauseføringen. I en lang periode bølgede spillet frem og tilbage uden, det blev til scoringer. Igen havde Voel ikke held i sprøjten, ikke mindst fordi Ringkøbings keeper,Natasja Clausen nuppede alt. Pludselig fik Ringkøbing slået et hul på to mål, men Voel svarede hurtigt igen. Ved stillingen 18-18 blev Camilla Maibom sendt til afkøling i to minutter, og publikum frygtede, at de ville blive dyrt. Men her tog Stine Bonde over i målet – hun hev den ene efter den anden store redning op af posen, og nuppede blandt andet et straffekast. I den anden ende lynede bomberen Anne Cecilie La Cour et par gange.

Voel fik igen fat i den lange ende og i en hæsblæsende afslutning hev man de to point hjem. Forløsningen kom dog først 20 sekunder før tid, da Rikke Iversen bragte de grønne på 22-20.

Sejren var i hus og de mange tilskuere rejste sig og hyldede de grønne, der nu kan fejre jul på sjettepladsen i rækken.

Det var ikke kun de 1600 tilskuere, der blev vidner til den grønne sejr – for første gang i historien sendteTV2 direkte fra et opgør med Voel som aktør. En god reklame for pigerne og ikke mindst Voel som klub og by.