Louise Lyksborg fortsætter som Silkeborg-Voels højre fløj efter denne sæson, hvilket viser, at den snart 30-årige håndboldspiller stortrives i den midtjyske klub, som hun skiftede til fra Viborg HK i sommeren 2016.

Tekst: Jens Rasmussen

– Jeg er rigtig glad for at være her, glad for omgivelserne, holdet, trænerstaben og hele setuppet, siger Louise Lyksborg, der netop har afsluttet crossfit-træningen sammen med holdkammeraterne.

Hun er en travl pige, for ved siden af livet som håndboldspiller, læser hun til socialrådgiver. Det foregår i Holstebro.
– Da jeg skiftede klub til Silkeborg-Voel, flyttede jeg til Silkeborg, og samtidig skiftede jeg studie til Aarhus. Men der var man ikke så fleksible med hensyn til håndbolden som i Holstebro, hvor jeg var startet på studiet, mens jeg spillede for Viborg HK. Derfor valgte jeg igen at bo i Viborg og skifte studiet tilbage til Holstebro. Så jeg oplever, at jeg kører meget, og på nogle dage når jeg op på at køre 180 km, siger Louise Lyksborg.

Gode minder fra Tyskland

Inden Louise Lyksborg landede i Silkeborg-Voel har den erfarne fløj prøvet kræfter i mange klubber. Det hele begyndte i barndomsklubben i Hillerød, og undervejs i sin karriere var hun to sæsoner i den tyske klub HC Leipzig. Det betyder også, at hun havde en lidt speciel oplevelse i forbindelse med det netop afholdte VM i Tyskland. Denne gang spillede det danske landshold i Leipzig.

– Jeg fik helt kuldegysninger af at se hallen, for det var min gamle hjemmebane. Jeg havde to helt fantastiske år i Leipzig, som jeg har rigtig mange gode minder fra. Vi havde 2000 til 3000 tilskuere til vores hjemmekampe, og der er meget fankultur dernede – også til kvindehåndbold, siger Louise Lyksborg.

Selvom Louise Lyksborg ikke var med det danske landshold i Tyskland, ved hun, hvad det vil sige at spille på landsholdet, for hun har tidligere været omkring både ungdomslandshold og det danske A-landshold. Nu fokuserer Louise Lyksborg på at gøre det godt i Silkeborg-Voel, og i foråret blev det da også til flere runder som ligaens bedste højre fløj.

– Jeg lægger al min energi her i Silkeborg-Voel, hvor jeg er glad for at være og gør mit bedste hver gang, siger Louise Lyksborg.

Vil gerne lære fra sig

Louise Lyksborg har også meget ansvar i den midtjyske klub, for bag hende på højre fløjen står det unge talent Lea Hansen på spring.

– Jeg håber, jeg kan lære hende noget. Jeg har selv stået bag Josephine Touray og flere andre store spillere, som jeg har lært meget af. Jeg prøver at give noget videre til Lea, siger Louise Lyksborg, der ved nærmere eftertanke bliver klar over, at hun har prøvet meget i sin karriere.

– Sidste sæson var faktisk den første, hvor jeg ikke spillede europæisk håndbold, så selv om jeg ikke har spillet så mange kampe på A-landsholdet, har jeg prøvet rigtig meget, siger Louise Lyksborg.

Håndboldsporten har altid fyldt meget i hendes liv, siden hun begyndte som barn. Hendes idol dengang var landsholdsspilleren Gitte Madsen, der spillede for norske Bækkelaget. Gitte Madsen kunne spille højre back, selv om hun var højrehåndet, og det imponerede Louise Lyksborg dengang.

– Det ville ikke ske i dag, hvor spillet er blevet mere stereotypt og pladsbestemt. Allerede når man begynder at blive teenager, skal man til at vælge. Synes man håndbolden er sjov eller vil man hellere til fest eller noget andet med veninderne. For mig var det naturligt at vælge håndbolden, og jeg føler ikke, at jeg går glip af noget, fordi jeg skal til træning. Den dag, man føler, at man går glip af mere, end det giver, skal man lige se sig selv i spejlet, siger Louise Lyksborg.

Kæreste med fra Tyskland

Familien har fra begyndelsen været støttende og er det endnu.

–  De har også været ærlige over for mig og sagt, at de godt kunne forstå, at træneren har gjort og sagt sådan og sådan. Jeg har ikke kunnet gøre det uden min familie, og de har accepteret fuldt ud, at jeg eksempelvis ikke var til min fars 50-års fødselsdag. Sådan er det i min familie, siger Louise Lyksborg.

Familien følger også Louise Lyksborgs kampe så meget som de kan komme til det her i Danmark, men dengang i Tyskland var det lidt mere problematisk at nå til alle kampe.

Det ændrede ikke på de gode oplevelser, hun fik i Tyskland. Det er både sportslige oplevelser, men også sin kæreste, der har været professionel basketball-spiller.

– Det er en fordel, at han har været elitesportsudøver. Han er en kæmpe støtte for mig, for han kender gam’et og prioriteringer. Han har lært dansk og er ved at uddanne sig til butiksassistent. Det er lidt sejt, siger Louise Lyksborg med stolthed i stemmen på kærestens vegne.

Potentiale til mere

Efter ligapausen er Louise Lyksborg igen klar til at kæmpe for Silkeborg-Voel, der efter første halvdel af sæsonen er placeret på en ottendeplads.
– Man vil jo altid gerne være nummer et. Da vi begyndte, havde vi holdet til at ligge bedre, og har holdet til det. Vi skal ikke sidde og tude, men vi er ramt af skader i en smal trup. Vi har været uheldige, eller ikke gode nok, i nogle kampe. Men vi har spillet uafgjort og tabt med kun et mål til top-4 holdene. Selv om tabellen aldrig lyver, synes jeg, at der er så meget potentiale i klubben og holdet, siger Louise Lyksborg, der har respekt for dagens modstander, der er topholdet København.

– København er et godt hold med en god sammensætning af små hurtige spillere, og deres træner Claus Mogensen virker taktisk dygtig og god til at sætte sine spilere. Det bliver en hård kamp for os, siger Louise Lyksborg.

Hun er klar til at tage udfordringen op, for hun stortrives i Silkeborg-Voel.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com