21-årige Mathilde Sørensen håber på en masse udvikling i Silkeborg-Voel, så hun kan spille sig til at være en stamspiller i den danske liga.

Tekst: Katrine Friis Pedersen // Foto: Jens Rasmussen

Det var en forventningsfuld Mathilde Sørensen, der rykkede til Silkeborg-Voel under landsholdspausen i december. Inden da havde hun været et halvt år i Ringkøbing, men det levede ikke op til den 21-årige bagspillers håndboldambitioner.

– Vi lykkedes ikke med at vinde i Ringkøbing, men derfor var det ikke let at forlade både holdet og spillerne, for jeg havde det godt i klubben. Men jeg kunne simpelthen ikke sige nej til at spille i Silkeborg-Voel resten af sæsonen, så nu glæder jeg mig bare til at lære en masse her i klubben, siger Mathilde Sørensen, der bor i Herning, hvor hun også arbejder på Danish Crown.

Indtil videre er skiftet, som bagspilleren håbede på. Det er nemlig både blevet til en del spilletid mod topholdende i HTH GO Ligaen – og sejre i 2018.

– Det er godt at være her i Silkeborg-Voel. Holdet er godt, pigerne er dejlige og gejsten er rigtig god – både i truppen, men også fra publikum, hvilket gør det ekstra fedt at spille på hjemmebane. Man kan virkelig mærke, at det er en lokal klub, og at byen står bag holdet, siger Mathilde Sørensen.

Udvikler sig som håndboldspiller

Selvom det var med kriller i maven, at Mathilde Sørensen skiftede håndboldklub midt i en sæson, føler hun sig allerede som en del af sin nye trup. Og da hun og holdkammeraterne slog Viborg HK på udebane mærkede hun for alvor at være en del af en vigtig sejr. Hun spillede fløj, fordi Hege Bakken Wahlquist var ude med en skade, hvilket resulterede i fem mål fra fløjen.

– Jeg indrømmer gerne, at jeg var lidt nervøs for at spille på fløjen, fordi jeg ikke er vant til det. Og så var det jo bare ekstra fedt, at jeg spillede godt og bidrog til en sejr. Der følte jeg også for alvor, at jeg var en lige så stor del af sejren som resten af holdet, siger Mathilde Sørensen.

Håndbolden er også en vigtig del af Mathilde Sørensens hverdag. Det har det været, siden hun som ung pige begyndte i FC Midtjylland. Siden har hun været et halvt år i Sweitz og halvandet år i Tyskland for at ruste sig til den danske liga, som hun drømmer om at blive stamspiller i.

– Det var spændende at være i Tyskland, hvor man går rigtig meget op i håndbold på en helt anden måde end herhjemme. I de halvandet år fik jeg lov at udleve drømmen om at være professionel håndboldspiller på fuldtid. Det gav mig meget, som jeg nu bruger for at gøre mig endnu bedre, siger Mathilde Sørensen.

Kæmper og håber på slutspillet

For at komme sine egne drømme til livs passer det den 21-årige bagspiller godt, at hun og holdkammeraterne er godt på vej til at være med i slutspillet. For med fem sejre ud af syv i 2018 skal der ikke mange ekstra point til for at sikre slutspilspladsen.

– Jeg har aldrig prøvet at spille slutspil, så det håber jeg selvfølgelig bliver en realitet for os. Det er jo et selvtillidsboost for os som hold – og for mig som spiller, fordi det bliver første gang. Og det glæder jeg mig til at opleve, siger Mathilde Sørensen.

Men først gælder det jagten på to point mod Aarhus United. En kamp der på mange måder er vigtig at vinde.

– Nu var jeg jo ikke med til at tabe til Aarhus før jul, men jeg har hørt om kampen. Og det er virkelig en kamp, vi skal revanchere. Vi skal have en masse fight og fart på kampen, som vi har haft det i de sidste kampe, siger Mathilde Sørensen.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com