Peter Laursen vender hjem til Voel og skal sammen med Paw Plougstrup løfte herreafdelingen i Silkeborg-Voel i de kommende sæsoner og udvikle ung-seniorer

Af Jens Rasmussen

I de kommende år kommer mange unge spillere op som seniorer til Silkeborg-Voels bedste herrehold i – forhåbentlig – 2. division, og som trænere hertil har klubben fundet et nyt makkerpar. 

Det er Paw Plougstrup, der har stået for holdet i denne sæson, der skal assistere en god kending i klubben, Peter Laursen. 

Selv om der bliver tale om et makkerskab, vil det være Peter Laursen, som er cheftræneren.

”Jeg har stadigvæk et stort grønt hjerte, og jeg glæder mig til det her projekt. Det handler om udvikling af ung-seniorer, som stadigvæk er en forsømt gruppe. Alle kan ikke som Rasmus Lauge i sin tid går direkte fra U18 til Liga”, siger Peter Laursen.

Han glæder sig til at arbejde med de unge spillere, og som han udtrykker det, skal det være spillere, der kommer for at yde noget og for at blive bedre.

”Det handler meget om indsats og ydmyghed, og for de unge seniorer er Silkeborg-Voel et godt sted at starte”, siger Peter Laursen.

Han glæder sig over, at flere af de spillere, han har haft i ungdomsårene, er slået igennem på topniveau. Det gælder blandt andet 1994-årgangen i Bjerringbro FH med Sebastian Henneberg, Jonas Gade, Nicolaj Schytt og brødrene Sonny og Johnny Landberg.

”Det kan man da godt være lidt stolt af. Selv om jeg har holdt sabbatår, har jeg fulgt med i håndbold og er kommet i hallerne, og jeg glæder mig virkelig til at komme i gang igen, og ikke mindst til at arbejde sammen med Paw, som jeg har spillet under engang”, siger Peter Laursen.

Fra næste sæson er der kommet en ny regel, således at klubberne frit kan benytte U19-spillere på seniorholdet, selv om de i samme spillerunde deltager på U19-holdet.

Det er er begge trænere enige om, er godt for et projekt som det i Silkeborg-Voel.

”Det bliver spændende at skulle arbejde sammen med Peter. Jeg har ønsket at træde lidt tilbage af hensyn til arbejde og familie, og det kan godt fungere, når vi er to, siger Paw Plougstrup.

”Vi bliver et godt match som trænere. Paw kender alt til holdet og klubben, og jeg kommer med nye øjne. Paw vil stadigvæk have masser af opgaver med holdet, og det er sikkert også ham, der kommer til at råbe højest fra bænken i kampene, hvor der skal mere til, før jeg råber. Til gengæld interesserer det mig meget, hvordan man taktisk kan forberede sig til kampene” siger Peter Laursen.

I Silkeborg-Voel ønsker klubben at tilbyde ung-seniorerne et seriøst alternativ til BSV’s ligaherrer. 

Et sted, hvor man kan udvikle sig til næste trin på sin udviklingstrappe. 

I samarbejde med BSV opstilles rammerne for de allerbedste talenter, så deres vej bliver synlig og farbar. 

Ambitionen er i overskuelig fremtid at tilbyde 1. divisions herrer håndbold i Voel.

Den rejse er vi sikre på kan udleves med Peter Laursen som cheftræner og Paw Plougstrup som assistent.

Der vil blive indkaldt til informationsmøde snarest. 


FAKTA

 • Peter Laursen
 • 34 år
 • Bor i Silkeborg
 • Socialpædagog på bosted for 18-25 årige
 • Tidligere spiller i Voel KFUM

Trænerkarriere:

 • Damejunior og U16 drenge i Silkeborg-Voel KFUM
 • 2011-2013 U18 drenge i Bjerringbro FH
 • 2013-2015 Assistent for Jakob Andreasen med 1. division/ Ligadamer
 • 2015-2016 Sabbatår
 • 2016-2017 Aastrup/Hammelev/Grenå 3. division herrer (oprykning)
 • 2017-2018 Sabbatår

Af Jens Rasmussen

For yderligere oplysninger:

 • Peter Laursen 20 74 58 64
 • Paw Plougstrup 30 72 09 23
 • Formand René Andersen 22 32 29 51
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com