Hege Bakken Wahlquist har ambitioner om en plads på det norske landshold, og dem føler hun, at Silkeborg-Voel kan være med til at indfri. 

Tekst: Jens I. Rasmussen og Johanne Friis Pedersen / Foto: Juul Fotografi

Med sit lyse hår som en vandret fartstribe efter sig har Hege Bakken Wahlquist i optakten og træningskampene til den nye sæson vist sig som Silkeborg-Voel KFUM’s nye raket på venstrefløjen.

– Den hurtige spillestil med mange kontraer passer vældig fint til mig. Det er det, jeg er bedst til, siger Hege Bakken Wahlquist, der har den franske fløj Luc Abalo som idol.

Det tager ikke mange minutter i selskab med klubbens nye, norske venstre fløj at  hurtigt tydeligt, at det er en smilende, imødekommende og positiv person, der er kommet til klubben, og som indgår godt med sine nye holdkammerater, som hun alle havde et eller andet kendskab til i forvejen.

– Jeg kender Stine Skogrand fra det norske landshold, og Birgitte Karlsen har jeg spillet mod mange gange i den norske liga. Resten af spillerne har jeg kun mødt nogle gange sidste sæson som modstandere, siger Hege Bakken Wahlquist, der dog allerede har fået et godt forhold til sine nye holdkammerater.

– Mit forhold til pigerne på holdet er godt. Jeg føler, at de var meget flinke til at få mig til at føle mig velkommen, og de er også inkluderende både på og uden for banen.

Sportsligt har Hege store forventninger til både sin egen udvikling og holdets præstationer i ligaen, blandt andet på grund af Jakob Andreasen, som hun hurtigt fik et godt indtryk af, da kontakten mellem hende og klubben begyndte i foråret.

– Min mavefornemmelse sagde, at det var det rigtige for mig at skifte til Silkeborg-Voel, og jeg er meget glad for beslutningen. Jakob er en flink træner, som har en god kombination af, at han er rolig og afslappet, men samtidig kan han godt sige til, hvis der er noget, han ikke er tilfreds med. Han er god til at give konstruktiv kritik, hvilket er vigtigt for at vi spillere skal udvikle os til det bedste, siger Hege Bakken Wahlquist, der spår holdet en ligeså god placering som sidste sæson.

– Silkeborg-Voel er stærk nok til at komme i top-6 i grundspillet. Det må i hvert fald være vores mål, siger den norske hurtigløber på venstrefløjen.

Med mor i hallen
Sport og især håndbold har altid været en stor del af hverdagen for Hege Bakken Wahlquist, der allerede som helt lille var med i hallen, når hendes mor skulle træne og spille håndbold, men også gymnastik og fodbold har tidligere fyldt meget indtil håndbolden tog helt over.

Som 18-årig var hun med til at vinde VM-sølv med det norske U17/U18 landshold, og året efter tog hun næste skridt og blev en del af Sola HKs ligahold.

Hun er i øjeblikket en del af det norske B-landshold og håber en dag, at kunne tage det sidste skridt op til A-landsholdet. Her ser hun Silkeborg-Voel som et godt skridt på vejen.

– Håndbold begyndte at fylde mere og mere, og især da jeg kom til Sola HK, som spillede i ligaen, og blev elitehåndboldspiller, husker Hege Bakken Wahlquist.

Senere skiftede fløjtalentet til Glassverket og nåede både at vinde sølv og bronze, spille to kampe mod Viborg HK i Cupwinners Cup. Kampene endte begge med et etmåls nederlag, men på det personlige plan kunne Hege Bakken Wahlquist glæde sig over titlen som sit holds topscorer med 13 mål i de to kampe. Det gav hende mod på at skifte til TTH Holstebro og dansk håndbold.

– Jeg ville gerne prøve en liga som den danske, hvor alle holdene er mere lige på et højt niveau. Jeg mener faktisk, at den danske liga er den bedste i verden, når man ser på alle holdene, siger Hege Bakken Wahlquist, der derfor glæder sig til at tage hul på sæsonen med Silkeborg-Voel.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com