Pressemeddelelse

Makkeren til Stine Bonde i Silkeborg-Voel-målet i næste er sæson er fundet.
Det bliver den 24-årige  Sophie Amalie Moth, der i denne sæson har været  målvogter i den tyske bundesligaklub Borussia Dortmund. Hun kommer til Silkeborg-Voel på en et-årig kontrakt.
”Jeg så det som en god mulighed for at komme hjem og kombinere håndbold med mit jura-studie i Aarhus. Jeg har studeret fra Tyskland, men det er nemmere, når man er i Danmark. Og så er Silkeborg-Voel en attraktiv klub, hvor jeg tror på, at jeg kan rykke mig endnu mere. Det er også en klub med udvikling både individuelt og som hold”, siger Sophie Amalie Moth.
Hun kender til Silkeborg-Voel fra de to sæsoner, hvor hun var i Skanderborg. Dengang havde de to klubber træning sammen, og hun har også spillet imod Silkeborg-Voel.
Desuden har hun spillet sammen med Andrea West Bendtsen og Emilie Bastrup i den ene sæson, hun havde i Holstebro, før hun tog på eventyr i udlandet.

God læremester
”Jeg tog til Dortmund for at udvikle mig og få en oplevelse i en anden liga. Jeg var netop færdig med min bachelor i jura og skulle videre med kandidatstudie, så det passede godt på det tidspunkt”, siger Sophie Amalie Moth.
Hun oplevede også en stor forskel på, hvordan tingene bliver grebet an i tysk håndbold kontra dansk. Målvogtertræner i Dortmund er Clara Woltering, der har 222 landskampe på cv’et.
”Hun er der to gange om ugen og til alle hjemmekampe. Det er meget givende og meget detaljeorienteret. Hun har mange gode øvelser”, siger Sophie Amalie Moth.
Hun skal gøre sæsonen færdig i Dortmund, hvor klubben har travlt i både Bundesligaen, pokalturneringen og European Cup. Dortmund spiller således returkamp i den kommende weekend mod franske Nantes.
Sophie Amalie Moth har en lejlighed i Aarhus, som hun flytter ind i fra næste sæson. Hun har også en kæreste i Aarhus, som hun nu kommer hjem til.

Både gult og blåt blod i årerne
Sophie Amalie Moth kommer fra den sydfynske by Gudme og startede her som 6-årig i GOG.
”Jeg har mange gode værdier med derfra. Det gælder både foreningslivet og klubben, der bliver sat øverst. Der er et godt fællesskab, som jeg sætter højt. Jeg har gult blod i årerne”, siger hun.
Men det er ikke kun gult GOG-blod.
Sophie har også blåt blod i årerne. I hendes familie var der også en, som hed Sophie Amalie Moth. Hun var Christian den 5.’s elskerinde.
”Jeg kommer fra den familie”, siger nutidens Sophie Amalie Moth.

Kan udvikle sig endnu mere
Direktør og cheftræner Jakob Andreasen tror på, at Sophie Amalie Moth er et godt match til Stine Bonde i Silkeborg-Voel-målet.
”Nu er målvogter-teamet på plads for næste sæson. Det er vigtigt med to gode målvogtere. Sophie har udviklet sig godt over de seneste tre år i Skanderborg, Holstebro og nu Dortmund. Jeg tror også på, at vi kan  hjælpe hende videre i hendes udvikling. Det er også vigtigt, at hun har stået meget på mål i Tyskland”, siger Jakob Andreasen.

FAKTA
Sophie Amalie Moth
Født 16. september 1998 (24 år)
Målvogter
Højde: 177 cm
Tidligere klubber: GOG, HC Odense, Gudme, Hadsten, Skanderborg, Holstebro, Borussia Dortmund
Landskampe: 18 Y-kampe i 2014 og 2015

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com