Stregspiller Naja Frøkjær-Jensen, bagspiller Camilla Faartoft og målvogter Nicoline Poulsen Kirk er alle tre nye ansigter i Silkeborg-Voels U18-trup, der spiller sin første turneringskamp tirsdag kl.19.00 I Voel-Hallen imod Team Esbjerg.

Alle tre har store ambitioner og ser Silkeborg-Voel som et godt sted at udvikle sig som spiller og menneske.

Tog kæresten med til BSV’s 18 hold

Stregspilleren Naja Frøkjær-Jensen er gået all-in med sit skifte til Silleborg-Voel. Hun bor på college på Søholt i Silkeborg, og hun har taget kæresten Frederik Kalstrup Jensen med, så han kan spille U18 for Bjerringbro-Silkeborg (BSV).

“Efter jeg blev kontaktet af Jakob Andreasen, har jeg virkelig fået øjnene op for, hvor skøn en klub, Silkeborg-Voel er, og der var nogle rigtig gode muligheder for at udvikle mig. Både personligt og som spiller”, siger Naja Frøkjær-Jensen, der er førsteårs-U18-spiller.
Allerede sidste sæson spillede hun på et U18-hold.

Det er hendes sjette klubskifte, og hun har ikke altid spillet på stregen.

“Det er forholdsvist nyt for mig. Tidligere var jeg bagspiller, men der var så nogle trænere, der prikkede mig på skulderen og spurgte, om jeg ikke havde flere kompetencer inde på stregen. Jeg blev så stregspiller og har været det i to år”, siger Naja Frøkjær-Jensen.

Hendes ambitionsniveau er tårnhøjt.

“Jeg har virkelig store ambitioner, og jeg vil gerne i nærheden af alt, hvad der hedder Liga. Og ja, jeg vil gerne i DM-slutspil med U18”, siger Naja Frøkjær-Jensen.

Holstebro tur/retur til træning og kamp

Fra Holstebro er kommet målvogter Nicoline Poulsen Kirk, der er andetårs U18-spiller.

“Jeg valgte Silkeborg-Voel, fordi jeg synes, der er et spændende håndbold-miljø, og jeg tror, vi kan komme langt, hvis vi kan blive spillet sammen. Senere vil jeg gerne på et ligahold, jeg ved bare ikke hvor. siger Nicoline Poulsen Kirk,

Hun er indstillet på at køre langt for at indfri sine håndboldambitioner, og det er også nødvendigt, for hun bliver boende hos forældrene i Holstebro.

“Jeg tager toget frem og tilbage, indtil jeg får kørekort og derefter låner jeg min mors bil”, siger Nicoline, der har opbakningen hjemmefra.

Klubskifte for at få andre øje på sig

Camilla Faartoft, der spiller både venstre back og playmaker,  er kommet fra FC Midtjylland, hvor hun har været i elitemiljøet i flere år.

“Der er god håndbold i FC Midtjylland, men jeg valgte Silkeborg-Voel, fordi jeg følte, at jeg havde brug for nye udfordringer efter jeg har været i FC Midtjylland i mange år. Jeg vil gerne prøve at spille med nye spillere og nye trænere, og have nogle andre øjne tl at se på mig som spiller”, siger Camilla Faartoft.

Spørgsmålet er så, om hun er blevet udfordret nok efter sit klubskifte?

“Jeg er helt klart blevet udfordret, ikke mindst med et andet træningsmiljø. Men jeg er helt klart tilfreds”, siger Camilla, der bliver boende hjemme i Ikast.

Camilla Faartoft tror da også på, at holdet nok skal komme til at klare sig i den nye sæson.

“Vi er godt på vej, men vi kan godt mærke, at vi er mange nye spilere, der skal finde sammen. Vi har også nogle skader i truppen. Men vi er godt på vej, og vi kan godt være med til at spille med i toppen, siger Camilla Faartoft, der også har smagt elite-håndbold med U18-landsholdet, senest ved U18-EM.