Anna Sophie Okkels skiftede sin trygge tilværelse i Aarhus ud med håndbold i Silkeborg-Voel. Det har hun ikke fortrudt, og landsholdet har hun stadigvæk ambitioner om. Det må den midtjyske klub gerne være et springbræt til

Tekst: Jens I. Rasmussen 

Det blev allerede bestemt ved nytårstid, at Anna Sophie Okkels skulle spille i Silkeborg-Voel fra begyndelsen af denne sæson. Det gav tid til at tænke over, hvordan den nye hverdag kunne blive med bopæl og medicinstudie i Aarhus og håndbold i Silkeborg-Voel.

– Jeg var spændt på, hvordan det ville være, men det er godt og trygt. Jeg kører sammen med Sofie Bæk, hvilket er godt og vi taler også om meget andet end håndbold, siger Anna Sophie Okkels.

På håndboldfronten er Anna Sophie Okkels også meget positiv over for de rammer, som hun skal udvikle sig under i Silkeborg-Voel.

– Det er super tilfredsstillende. Det er hyggeligt, men der bliver også gået til den til træning og kamp, og så er klubmiljøet i Silkeborg-Voel virkelig godt. Leon Henriksen og Jakob Andreasen er dygtige og gode til at lægge en stram taktik. Følger vi bare den, vinder vi, siger Anna Sophie Okkels med et smil.
Hun er kendt for et virkelig hårdt skud fra enten positionen som venstre back eller playmaker.
– Jeg er vel egentlig venstre back, men jeg kan sagtens spille pladsen som playmaker, siger Anna Sophie Okkels.

Af og til må håndboldspillet lægges lidt til side, fordi medicinstudiet også skal passes. Men i denne sæson har hun valgt et forskningsprojekt på sygehuset i Skejby, og det betyder, at hun bedre kan tilpasse det til håndbolden, som hun har opgraderet i Silkeborg-Voel.

– Mit forskningsprojekt handler om intensivpatienter og antibiotikabehandling. Det er meget spændende, og jeg er glad for at have andet i hovedet end håndbold hele tiden. Det er godt for at have balance i livet. Som et helt menneske, siger Anna Sophie Okkels.

For at få det optimale ud af studiet bor hun på kollegiet i Universitetsparken i Aarhus. Det valgte hun for fem år siden for at få det rigtige ”studieliv”.
– Men jeg er ikke med i foreninger og til fester. Derimod kan jeg være med til fællesspisningerne og snakke med de andre studerende der, siger Anna Sophie Okkels.

Allerede som 17-årig fik hun lov at snuse til landsholdshåndbold. Hun blev dengang udtaget til udviklingslandsholdet, og to år senere debuterede hun på A-landsholdet.  Der kom dog en pause fra landsholdet, ikke mindst på grund af en korsbåndsskade i efteråret 2012, der holdt hende ude i resten af den sæson.

Ved VM i 2015 i Danmark blev hun skiftet ind i landsholdstruppen som afløser for en korsbåndsskadet Lotte Grigel.

– Jeg fik dog ikke så meget spilletid ved VM, men året efter ved EM i Sverige var jeg med fuldt ud, siger Anna Sophie Okkels.

I øjeblikket er hun ikke landsholdsaktuel, men det betyder ikke, at hun har opgivet et comeback i landsholdstrøjen.

– Hvis man spiller godt og solidt uden skader på sit klubhold i en længere periode, er det da en naturlig reaktion, at man gerne vil have landsholdet med. Det er superfedt at være med på landsholdet. Det er god træning. Men det er fair nok, at jeg ikke er der i øjeblikket, siger Anna Sophie Okkels, der har spillet 40 landskampe med 49 scoringer.

Anna Sophie Okkels har døjet med en fiberskade i det ene baglår op til opgøret mod Team Esbjerg, men hun lover, at hun nok skal være spilleklar. Der er også noget at følge op for hende efter kampen mod Viborg, hvor hun virkelig fik flow i sit spil og scorede seks mål.
– Esbjerg er et rutineret hold, og det bliver en svær opgave. Vi møder alle de gode hold fra begyndelsen af sæsonen, men jeg føler, at vi i Silkeborg-Voel har et hold, der kan drille og vinde over alle de andre hold, hvis vi spiller optimalt, siger Anna Sophie Okkels.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com