Silkeborg-Voels lynhurtige playmaker håber, at to ekstra sæsoner i den grønne trøje kan forbedre chancerne for en debut på A-landsholdet.

24-årige Sofie Bæk Andersen spiller lige nu sin bedste sæson i ligaen, og med to kampe tilbage af grundspillet er hun flot repræsenteret på flere af HTH GO Ligaens top-lister.

Sofie Bæk er syv mål fra at nå Stine Jørgensen på førstepladsen over ligaens mest scorende profiler. Derudover er hun med 55 assists på en syvendeplads over flest assists og ligaens ottende mest effektive spiller med en samlet MEP på 47,03.

Men om hun overhaler Stine Jørgensen på topscorerlisten i kampen mod Ringkøbing Håndbold er ikke det, der fylder mest hos den sønderjyske pige.

– Hvis jeg skal være helt ærlig, tænker jeg ikke så meget over, at jeg ligger så højt på særligt topscorerlisten. Det er selvfølgelig dejligt, at jeg scorer en masse mål, men det vigtigste er, at jeg bidrager til sejre – og det gør jeg heldigvis i de fleste tilfælde, siger Sofie Bæk Andersen, der har scoret intet mindre end 111 mål for Silkeborg-Voel denne sæson.

Håber at ansvaret giver endnu mere pote

Ser man på playmakerens tidligere sæsoner i Silkeborg-Voel er der sket meget med antallet af mål, og spørger man Sofie selv har det meget at gøre med, at Jakob Andreasen giver hende meget mere ansvar og spilletid end tidligere.

– Det er dejligt, at jeg får en masse spilletid og får lov at vise, hvad jeg kan. Vi har fundet ud af, at vi fungerer godt i det hurtige spil, så her efter jul skyldes mine mange mål og assists, at jeg får lov at stå mere i forsvaret. På den måde har jeg mulighed for at score flere mål på de kontramuligheder, jeg får, siger Sofie Bæk.

Derudover er Sofie Bæk kommet sig over sin drillende hofte fra sidste sæson, hvilket giver rig mulighed for at øve sig en masse med bolden.

– Jeg har mulighed for at arbejde på mit individuelle spil, hvor jeg også fokuserer på at gøre noget af det bedre, som jeg tidligere har haft lidt svært ved. Jeg har eksempelvis arbejdet rigtig meget med skud fra distancen, som jeg også er blevet bedre til, siger Sofie Bæk Andersen, der er sulten efter at blive endnu bedre.

Vil udvikle sig i takt med klubben

Det føler Sofie Bæk, at hun har mulighed for i Silkeborg-Voel, og tilbage i november blev det offentliggjort, at hun fortsætter i den grønne bluse frem til sommeren 2020.

– Jeg er rigtig glad for at være her i Silkeborg. Det betyder meget for mig at være i en klub, der er så lokal. Når man som jeg har spillet her i tre år, lærer man folk omkring klubben at kende – og når man føler, man kan være sig selv, giver det noget mere tryghed. Det tror jeg er vigtigt for at præstere godt på banen, siger Sofie Bæk Andersen, der siden januar har arbejdet som salgskonsulent i Silkeborg-Voel ved siden af både bachelorskrivningen og håndboldspillet.

Med både tryghed og udviklingsmuligheder kan Sofie Bæk Andersen tillade sig at kigge frem mod den helt store drøm som håndboldspiller. Drømmen om en plads på A-landsholdet.

– Det ved jeg kræver en masse træning, men jeg tror og håber på, at det kan lykkes for mig, hvis jeg fortsætter den udvikling, jeg er i nu. Og så håber jeg selvfølgelig, at jeg kan rykke mig i takt med Silkeborg-Voel. Altså at vi kan være et godt makkerpar, der hjælper hinanden fremad, siger Sofie Bæk Andersen.

Lige nu gælder det også om at rykke Silkeborg-Voel længere fremad, for i slutningen af marts venter det slutspil, hun og resten af holdkammeraterne har stilet efter hele sæsonen. Den endelige sikring fik de efter kampen mod Randers HK forrige onsdag, der endte 29-29.

– Det er ingen hemmelighed, at vi fra begyndelsen forventede at spille DM-slutspil, så det er dejligt, at det lykkedes for os. Det er jo altid sjovest at være med i det sjove selskab, så nu skal vi bare blive helt klar. Vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan for at slå de tophold, som vi allerede har slået her i grundspillet. Det bliver nogle svære kampe, så det bliver spændende at se, hvor langt vi når, siger Sofie Bæk Andersen.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com