Pressemeddelelse

 

Jakob Andreasen stopper som træner

 

Jakob Andreasen, der har været træner for Silkeborg-Voel KFUM’s Ligahold siden 2006, stopper som træner efter denne sæson.

Men det er ikke ensbetydende med et farvel til klubben. Derimod sætter han sig i direktørstolen på fuld tid.

Siden efteråret har han bestridt jobbet som både cheftræner og direktør, så han kender om nogen klubben indefra.

”Det er en beslutning, som er blevet modnet hos mig, siden jeg tog imod jobbet som direktør ved siden af trænerjobbet”, siger Jakob Andreasen.

Jakob er den længst siddende ligatræner og har bragt Silkeborg-Voels kvindehold fra midt i 1. division til et fast hold i slutspillet og nu også Final4, siden han startede i 2006. Dengang var det en anden ildsjæl og ven i klubben, Stig Bendtsen, der fik ham overtalt til jobbet.

”Jeg brænder for Silkeborg-Voel. Jeg vil fortsat bidrage til, at Silkeborg-Voel er en af Danmarks største foreninger og et kraftcenter for talentudviklingen af både drenge og piger. Ikke kun i Silkeborgområdet men også i Danmark. Derudover skal der samles økonomi til, at Silkeborg-Voel kan fastholde et ligahold, som vi har haft i de seneste ni år ”, siger Jakob Andreasen.

Han kommer fra en familie, der har været synonym med Silkeborg-Voel KFUM. For Jakobs far, Morten Andreasen, var klubben et livsværk, som han var formand for i 19 år.

 

Jakob Andreasens farvel til jobbet som ligatræner bliver markeret i forbindelse med sæsonens sidste hjemmekamp.

 

Silkeborg-Voel præsenterer den nye træner for ligadamerne ved sponsorarrangementet forud for ligakampen mod Team Esbjerg tirsdag aften.

 

BLÅ BOG
Jakob Andreasen
Født 16. Januar 1976

Gift med Christina, som han har sønnen Marius med og bonussønnen Sebastian, som Christina har bragt ind i forholdet.

 

Trænerkarriere:
1991-1999:
Træner fra sit 15. år i Voel KFUM

1999-2002:
Skanderborg U16 og U18

2002-2006:
Fuldtidsansat som 26-årig som talentchef i Ikast FS
Træner for 1. division, mænd i Ikast FS (tre sæsoner)

2006-2023:

Cheftræner for Silkeborg-Voel

DIV:

10 år som landstræner for det grønlandske landshold (både kvinder og mænd), hvor han blandt andet stod i spidsen for herrelandsholdet til VM i Tyskland i 2007.

Desuden har Jakob Andreasen været talenttræner under Dansk Håndbold Forbund (drenge/piger), spillet Silkeborg-Voel i EHF Cuppen og Final4, årets leder i Dansk Håndbold Forbund og gennemført den højeste træneruddannelse EHF Master Coach. 

Nærmere oplysninger:

Cheftræner og direktør Jakob Andreasen, tlf. 40 75 47 47

Bestyrelsesformand Mogens Steffensen 20 40 15 54