Det var et revanchelystent Silkeborg-Voelhold, der tog imod København Håndbold søndag eftermiddag og over hele linjen udviste stor iver efter at få slettet den seneste udekamp i Ringkøbing torsdag aften. Og det lykkedes lettere end forventet med en sejr på 32-28.

Jakob Andreasen havde inden kampen foretaget en taktisk ændring og sat Julie Aagaard ind på Højre Fløj i stedet for Louise Lyksborg, og det var netop Julie Aagaard, der bragte hjemmeholdet foran første gang, da hun gjorde det til 2-1. Herfra var det Silkeborg-Voel, der sad på resten af halvlegen og var efter 20 minutters spil foran med fire mål.

Alt, hvad der ikke fungerede i Ringkøbing, det fungerede i den grad søndag eftermiddag i JYSK arena. Sammenspil, præcise afleveringer, selvtillid og ikke mindst velplacerede skud fra alle pladser. I løbet af første halvleg var der scoret fra fra samtlige pladser, og så var både Trine Troelsen, Sofie Bæk og Stine Skogrand i fremragende målform, hvilket giver et væsentligt udgangspunkt for at lykkes med at tage point fra København Håndbold.

Efter pausen havde begge hold svært ved at komme i gang, men da først Stine Skogrand fik øget føringen til 18-13, gik det stærkt. Syv minutter inde i halvlegen stod der 20-13, og selvom københavnerne efter otte minutter begyndte at have bedre held med at score på Stephanie Andersen, så fortsatte Stine Skogrand, Trine Troelsen og Freja Cohrt med at bevare forspringet på 6-7 mål. I hvert fald indtil ti minutter før slutfløjtet, hvor København Håndbold fik reduceret til 26-22.

Tættere kom de dog aldrig på, og så kunne godt 800 tilskuere nyde de sidste to minutter af kampen, hvor Voelpigerne med et forspring på 5 mål bare kunne køre sejren hjem.

Kampfakta:
Primo Tours Ligaen. 5. runde, 2. oktober 2016 klokken 13.00
Silkeborg-Voel – København Håndbold: 32-28 (17-13)

Silkeborg-Voel: Julie Aagaard, Trine Bach Troelsen, Freja Cohrt, Daniella Dragojevic, Sofie Bæk Andersen, Rikke Iversen, Stephanie Andersen, Louise Lyksborg, Stine Bonde og Stine Skogrand
Cheftræner: Jakob Andreasen

København Håndbold: Louise Føns, Maria Dueholm Sørensen, Louise Svalastog, Anne Mette Hansen, Christina Elm, Mai Kragballe, Ine Stangvik, Maria Lykkegaard, Debbie Bont, Anne Cecilie Dornonville de la Cour, Anne Mette Pedersen, Myrthe Schoenaker, Ronja H. Johansen, Mia Rej
Cheftræner: Claus Leth Mogensen

Mål for Silkeborg-Voel: Trine Bach Troelsen 10, Stine Skogrand 7, Sofie Bæk Andersen 5, Freja Cohrt 4, Daniella Dragojevic 2, Julie Aagaard 1, Jette Hansen 1, Louise Lyksborg 1, Rikke Iversen 1

Advarsler: SV: Rikke Iversen, KBH: Maria Lykkegaard
Udvisninger: Jette Hansen (2), Stine Skogrand, Daniella Dragojevic – KBH: Anne Cecilie la Cour, Mai Kragballe, Debbie Bont (2), Mia Rej