Silkeborg-Voels damer spillede sig fredag aften sikkert videre i landspokalturneringen med en 38-24 sejr over 1. Divisionsholdet fra Vendsyssel Håndbold.

Fredag aften gjaldt det sæsonens første officielle kamp, da de grønblusede piger fra Silkeborg-Voel havde taget turen til Vrå i det nordjyske, hvor Vendsyssel Håndbold var dagens modstander. Selv om gæsterne udnyttede kampens første scoringsmulighed til at bringe sig foran 1-0, blev kampen domineret af Silkeborg-Voels damer, der allerede 10 minutter inde i kampen var foran 7-3, blandt andet på 5 mål fra kampens absolutte topscorer Trine Bach Troelsen.

Trine Troelsen, som har været ramt af skader i løbet af sommeren, har trænet med på fuldt blus siden holdets træningslejr på Club La Santa i forrige uge og var fredag aften tilbage i topform og leverede intet mindre end 8 fuldtræffere.

Det var da også Trine Troelsen, der i løbet af tre minutter fik vendt hjemmeholdets 1-0-føring til 2-3 med to hurtige scoringer og en lang kontrabold til Stine Skogrand, der sikkert kunne bringe de grønne piger foran.

Herfra var det ren rutine for det Silkeborg-Voel-mandskab, der denne sæson skal forsøge at indfri klubbens målsætning om deltagelse i både Final Four og slutspillet. Med en pauseføring på 18-10 var der lidt at give af for Silkeborgs ligadamer, der lod sig presse lidt mere af hjemmeholdet de første minutter af anden halvleg. Det resulterede i en hurtig time-out fra den grønne bænk, og så faldt der atter ro over Jakob Andreasens lejr. Hvis man da kan kalde det det, for herfra hamrede Voelpigerne boldene ind bag Vendsyssels målvogter. Med tre scoringer på to minutter fik også Daniella Dragojevic sat sit præg på kampen.

Samtidig lod de to målvogtere ikke mange bolde passere. Blot fire mål var nordjyderne noteret for midtvejs i anden halvleg, hvor stillingen nu var 14-30. Mod kampens slutning lykkedes det dog hjemmeholdet at reducere et par gange yderligere, men det var ikke noget, der for alvor ændrede på kampens udfald. 14 mål vandt de grønne med i landspokalens 1/8 finale og er dermed sikkert videre til næste runde.

Fredag aften venter turneringens første kamp ude mod Team Tvis Holstebro

Kampfakta:
Santander Cup 1/8-finale 9. september 2016 klokken 19.00

Vendsyssel Håndbold – Silkeborg-Voel KFUM: 24-38 (10-18)

Vendsyssel: Kaja Kamp, Signe Hald, Cathrine Sylvestersen, Nicoline Brogaard, Julie Jensen, Mathilde Trend, Elizabeth Nørgaard, Anne Nørkjær, Natasja Øhrgaard, Nikoline Andersen, Maja Drud Nielsen, Nicoline Thomsen, Sara Andersen, Lykke Frihauge, Ilda Kepic

Cheftræner: Morten Arvidsson

Silkeborg-Voel: Julie Aagaard, Trine Bach Troelsen,  Freja Cohrt, Daniella Dragojevic, Laura Christiansen, Sofie Bæk Andersen, Rikke Iversen, Stephanie Andersen, Jette Hansen, Louise Lyksborg, Stine Bonde og Stine Skogrand

Cheftræner: Jakob Andreasen

Mål for Silkeborg-Voel: Trine Bach Troelsen 8, Freja Cohrt 5, Daniella Dragojevic 5, Stine Skogrand 5, Sofie Bæk Andersen 4, Louise Lyksborg 4, Laura Christiansen 4, Rikke Iversen 2, Julie Aagaard 1

Advarsler: Kaja Kamp, Julie Jensen, Morten Arvidsson, Signe Hald –  Daniella Dragojevic, Rikke Iversen

Udvisninger: Ilda Kepic (2), Morten Arvidsson – Rikke Iversen