Mathilde Kristensen blev kampens spiller for Silkeborg-Voel. Foto: Lotte Mathiasen

“Vi skal finde det hårde spil frem”, sagde Herning-Ikasts Simone Pedersen forud for premierekampen tirsdag aften i JYSK Arena, og det fik hjemmeholdet Silkeborg-Voel at føle, da holdet blev besejret med 20-36.

Silkeborg-Voel var med til 2-2, men derefter gik det stærkt. Gæsterne rykkede foran med 2-6 og 5-9. Herefter havde Silkeborg-Voel en scoringspause på seks minutter. Det resulterede i en stilling på 6-13.

Mathilde Kristensen fik scoret et par stregmål, og Jane Schumacher lod underhånden lyne. Det kunne dog ikke forhindre Herning-Ikast i at gå til pausen foran med 11-19.

Stine Bonde startede i målet, men blev udskiftet med nyerhvervelsen Eli Marie Raasok, for derefter at vende tilbage i slutningen af første halvleg. Stine Bonde  spillede hele anden halvleg og sluttede med en redningsprocent på 36. Ganske pænt under de hårde betingelser.

Det var tydeligt, at Herning-Ikast i Kasper Christensen fra Sønderjyske har fået en træner, der vant til at træne herrer, og dermed sagt, at der blev tacklet hårdt af de fysisk stærke spillere. Det gjorde det svært for Silkeborg-Voels bagspillere Jane Schumacher, Louise Ellebæk og debutanten Eira Rune at komme på skudhold.  Når det lykkedes havde gæsterne en solid sidste forhindring i målvogter Sabine Englert.

Starten på anden halvleg gik desværre ikke bedre, da Herning-Ikast lagde ud med at score fire mål i streg til 11-23. Efter en time-out af Silkeborg-Voel scorede Helene Fauske to mål i træk til 11-25. I det hele taget var Fauske svær at styre. Det samme var den tidligere Silkeborg-Voel spiller Stine Skogrand.

Det var fortsat svære betingelser for Silkeborg-Voel. Eira Aune fik en pause, men kom fornuftigt tilbage, fik scoret og tilkæmpet sig et par straffekast, men var og blev svære odds. Det gjorde, at hun efter kampen blev kåret som kampens højdespringer.

Næste kamp er hjemmekampen mod Randers den 1. september kl. 18.30.

Bambusa Kvindeligaen
Silkeborg-Voel – Herning-Ikast 20-36 (11-19)
Målscorere:
Silkeborg-Voel: Jane Schumacher 6, Eira Aune 4(1), Mathilde Kristensen 3, Hege Bakken Wahlquist 2, Lea Hansen 2, Line Skak 1, Louise Ellebæk 1(1)
Topscorere for Herning-Ikast: Stine Skogrand 6 (2), Helene Fauske 6, Michaela Møller 5, Ingvild Bakkerud 5.
Udvisninger: Silkeborg-Voel: Mathilde Kristensen, Herning-Ikast: Helene Fauske, Olivia Simonsen

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com