Da stregspilleren Rikke Iversen kom til Silkeborg-Voel i 2014 som 21-årig, var hun et næsten ubeskrevet blad, men hun forlader klubben til sommer som en af profilerne i Ligaen.

Hun skifter da til Odense; men hun føler, at hun virkelig har fået noget med i bagagen fra det midtjyske.

” Jeg har udviklet mig helt vildt i Silkeborg-Voel. Både på og uden for banen. Jeg har fået en vigtig rolle på holdet, jeg har fået ansvar, og jeg har været med til at forme ligaholdet. Jeg er meget glad for at være i klubben og dybt tilfreds med min tid her”, siger Rikke Iversen.

Hun mangler dog endnu en del kampe for Silkeborg-Voel, og der er ingen tvivl om hendes ambitioner for at få en ordentlig afsked.

” Ja for pokker. Vi skal i top8 og med i slutspillet. Alt andet vil være en fiasko”, siger hun med eftertryk.

Når hun tager til Odense, flytter hun igen længere væk fra storesøster Sarah Iversen, der kom til Herning-Ikast i 2018.

” Dengang hun kom herover til Jylland, kunne vi være tæt på hinanden, men nu flytter jeg igen. Men det er tiden nu, hvor jeg skal skifte til en klub på et højere niveau. Det kan være med til at styrke mine chancer for at komme på A-landsholdet, og det kan give oplevelser ved forhåbentlig at skulle spille Champions League”, siger Rikke Iversen.

Hun håber på, at hun kommer med til at spille om medaljer i alle de turneringer, som Odense deltager i.

På A-landsholdet med storesøster
Allerede i efteråret 2017 svævede hun på en rød-hvid sky, da hun fik debut på A-landsholdet i en EM-kvalifikationskamp mod Island. Med på samme hold var også hendes storesøster Sarah Iversen, og da de var på banen samtidig, fangede deres blikke hinanden under et spilstop. Der var deres barndomsdrøm gået i opfyldelse: At spille på landsholdet sammen.

Efterfølgende blev Rikke Iversen udtaget til bruttotruppen til VM i Tyskland i december 2017, men hun kom ikke i spil. Inden ottendedelsfinalerne blev hun sendt hjem, fordi Stine Bodholt blev fri af en skade.

” Dengang var Sarah Iversen fast streg på A-landsholdet, men ingen ved, hvad der sker nu med en ny landstræner. Jeg har ingen idé om, hvem det kunne blive. Måske kommer jeg med igen. Måske er jeg helt ude”, siger Rikke Iversen.

Som stregspiller har hun udviklet sit spil ved at følge andre profiler på den plads.

” Jeg ser da både på mænd og kvinder på den position for at lære noget. og få inspiration. Det ville være forkert at sige andet. Et af mine idoler på stregen er norske Heidi Løke, som virkelig viser godt angrebs- og screeningsspil”, siger Rikke Iversen.

På mandag gælder det opgøret mod Nykøbing Falster, som hun forlod i sin tid til fordel for Silkeborg-Voel.

” Men der er ingen tilbage der, som jeg har spillet på hold med”, siger Rikke Iversen, der dog er gode venner med Kristina “Mulle” Kristiansen, som hun kommer til at stå overfor.

FAKTA

RIKKE IVERSEN

FØDT: 18. maj 1993

POSITION: Stregspiller

HØJDE: 178 cm

TIDLIGERE KLUBBER:
Virum-Sorgenfri Håndbold, Lyngby HK, Nykøbing Falster

LANDSHOLDSKARRIERE:
Guld ved Ungdoms-OL 2010 i Singapore:
Flere B-landskampe og debut på A-landsholdet i oktober 2017

SPONSOR:
Signesminde Kro