Skal elitehåndbolden overleve i Silkeborg, området er det nødvendigt, at faciliteterne er optimale, derfor har Silkeborg-Voel KFUM, der er flagskibet for elitehåndbolden i kommunen, taget et ekstraordinært skridt.

Klubben har netop afleveret et nøglefærdigt projekt til Silkeborg kommune omkring opførsel af en hal 3 i Voel. Den nye hal skal sammenbygges med de øvrige haller, og kan opføres for 5 millioner kroner.

Klubben vil selv stå som bygherre, og kommunens udgifter bliver frem til 2020 kun driften af hallen – lys, varme og rengøring.

– Vi er stolte over at vi som by og forening har så stor opbakning, at vi kan fremlægge et projekt til så lav en pris. Det er efter vores opfattelse et projekt, som byrådet ikke kan sige nej til. Der er tale om en win-win situation for alle parter, siger formand for Silkeborg-Voel KFUM, Lars Buchreitz.

Når projektet kan udføres for forholdsvis små penge, skyldes det, at der er indgået aftaler med lokale leverandører, der har afgivet en fast pris. Det er muligt fordi der er med tænkt sponsoraftaler, specialpriser og at håndværksarbejdet udføres af klubbens samarbejdspartnere og frivillige.

Behovet er stort

Der er brug for en hal 3 her og nu. I dag træner mange af håndboldklubbens hold i andre haller, og byens øvrige foreninger kan ikke tilbydes tilstrækkelig haltider.

– Behovet for en hal mere er ekstremt, og vi SKAL bruge en hal ekstra nu! Politikerne kan ikke sige nej til dette forslag, hvis de mener noget med snakken om Silkeborg, som eliteidræts by, fastslår Lars Buchreitz.

Han påpeger at den nye skolereform, udviklingen i købeidrætten, og i særdeleshed den træningsmængde talentudvikling kræver, stiller større krav til halkapaciteten.

Med en hal 3 i Voel kan eliteprofilen i Silkeborg Kommune styrkes, og elitemålsætninger på håndboldsiden muliggøres.

Win – win situation

Med halbyggeriet i Voel får Silkeborg kommune en hal mere til meget små driftsomkostninger, idet håndboldklubben som nævnt står for hele finansieringen. Planen er dog, at hallen i 2020 skal overtages af kommunen til de 5 millioner kroner, som det koster at bygge en hal 3 i Voel.

Hallen bliver en tro kopi af hal 2, og med udbygningen vil der være et unikt idrætscenter i den østlige del af kommunen.

– Med en ekstra hal i Voel vil i være med til at sætte Silkeborg på landkortet som håndbold by nummer 1. Vi er godt på vej med de to ligahold der er på herre- og damesiden, og nu tager vi endnu et skridt, konstaterer Lars Buchreitz, der håber kommunen vil tage mod klubbens tilbud.

Silkeborg-Voel KFUM tæller i dag 600 medlemmer, som vil få glæde af en ekstra hal, men også andre foreninger og hele byen vil få gavn af hal 3.