Silkeborg-Voel sikrede sig den tredje sejr i sæsonen og fastholder føringen i ligaen

Silkeborg-Voel har ikke kunnet få en meget bedre start på turneringen, da det onsdag aften blev til den tredje sejr ud af tre mulige. Det gik ud over Ajax, der blev besejret med 29-23 efter 13-11 ved pausen.

Rikke Iversen scorede til 1-0, og da Stine Bonde tog fra i målet med gode redninger fra starten, blev det 2-0 ved Lea Hansen på kontra. Rikke Iversen gjorde det til 3-1, og Stine Bonde fortsatte med sine redninger.
Hun kunne dog ikke forhindre gæsterne i at komme på 3-2 på straffekast.

Det blev 4-2 på kontra med sammenspil mellem Rikke Iversen og Jane Schumacher, der scorede.

Ajax kom til Jysk arena med to knebne nederlag på 26-24 til Ringkøbing og 18-17 til Randers, og gæsterne bed fra sig til 4-3.

Herefter var der stillingskrig i en periode uden scoringer,, inden det blev 4-4, hvilket fik Jakob Andreasen til at tage time-out. Det hjalp, og Sofie Bæk scorede på næste angreb til 5-4, men en udvisning til Camilla Fangel kostede mål til 5-5. Rikke Iversen var dog klar med en ny scoring til 6-5, men gæsterne fulgte hurtigt op til 6-6.

Sofie Bæk scorede til 7-6, og Lea Hansen slog til på kontra til 8-6 efter et kvarters spil. Ajax var dog langt fra slået ud af kurs og kom igen med to mål til 8-8.

Efter en scoringspause slog Camilla Fangel til på kontra til 9-8, og Rikke Iversen gjorde det samme til 10-8. Det fik Ajax til at tage time-out.

Igen lykkedes det Ajax at score to gange i træk til 10-10 med seks minutter til pausen. Sofie Bæk brændte på dette tidspunkt et straffekast, men hun gjorde skaden god igen med et bragende langskudsmål til 11-10. Det blev dog 11-11, men Sofie Bæk var hurtig på aftrækkeren til 12-11. Lea Hansen sluttede første halvleg af med et kontra mål til 13-11.

Ajax lagde ud i anden halvleg med to scoringer af Cecilie Woller til 13-13.

På et fløjmål gjorde Emilie Ytting det til 14-13, og da Rikke Iversen tilkæmpede sig straffekast og en to minutters udvisning til Ajax’ Stine Lønborg, kunne Jane Schumacher score fra syvmeterstregen til 15-13.

Ajax svarede igen, men Camilla Fangel udnyttede et tomt mål til 16-14-føring.

Derefter var det Rikke Iversens tur til at indkassere en to-minutters udvisning, og det gav mål til Ajax til 16-15. Susann Müller scorede sit første mål til 17-15, og Med en fræk aflevering spillede hun Camilla Fangel fri til 18-15.

Stephanie Andersen var kommet på mål for Silkeborg-Voel, og havde flere gode redninger. En af dem gav en kontra, som kostede en udvisning til Ajax, og Rikke Iversen kunne gøre de til 19-15 efter 12 minutters spil af anden halvleg.

En udvisning til Ajax-målmanden for at løbe for tidligt ind, gav en periode seks mod fire i Silkeborg-Voels favør. Lea Hansen kunne gøre det til 20-15, og det lignede mere og mere en sejr til Silkeborg-Voel.

Endnu en udvisning til Camilla Fangel ændrede ikke på forløbet, og Rikke Iversen kunne gøre det til 21-16 på en ny god frispilning af Susann Müller.

Ajax overgav sig ikke og kom på 21-18, inden Camilla Fangel scorede til 22-18, hvilket hurtigt blev vekslet til 22-19 og 23-19 ved Susann Müller.

Det blev 24-20 ved Rikke Iversen, der scorede for syvende gang med ni minutter igen.

Stine Bonde kom igen på mål med gode redninger, og Silkeborg-Voel tog sin anden time-out ved 24-21. Der manglede da seks minutter af kampen.

Rikke Iversen scorede til 25-21 på en repost fra et stolpeskud af Emilie Ytting. Lea Hansen fulgte op med et fløjmål til 26-21, og da Stine Bonde fandt storspillet frem var sejren ved at være inden for rækkevidde.

Emilie Ytting sørgede for målet til 27-21 med blot tre minutter igen. Susann Müller scorede til 28-21, og et enkelt Ajax-mål til 28-22 var blot en trøst.

Jane Schumacher rundede af til 29-22, inden Ajax igen fik reduceret til 29-23, hvilket blev kampens resultat.

Næste hjemmekamp er den 14. september mod Nykøbing Falster.