U18 og U20 damerlandsholdene har den sidste uge været samlet for at spille træningsturnering inden sommerens verdensmesterskaber. Her var seks nuværende og kommende Silkeborg-Voelspillere med.

Andenplads til U18 damerne
De danske U18-damer var i weekenden i Rumænien, hvor det blev til to flotte sejre over Rumænien og Montenegro og et smalt etmålsnederlag til Norge. Samlet set blev det til en andenplads ved firenationersturneringen.

Danmarks tre kampe endte således:
22/6 Danmark – Rumænien 24 – 21
23/6 Danmark – Norge 23-24
24/6 Danmark – Montenegro 31-21

– Vi har det fået det udbytte, vi kom efter. Vi gjorde os nogle rigtig gode erfaringer – både som hold og på et individuelt niveau spiller for spiller. Vi er, hvor vi skal være. Samtidigt har vi også fået fastlagt, hvad vi skal arbejde med i de sidste forberedelser frem mod VM, fortæller U18-landstræner Flemming Dam Larsen til haanbold.dk.

U18-damerne får inden VM i august en sidste mulighed for at pudse formen af, når truppen samles til træningsturneringen Scandinavian Open Championship i Sverige fra d. 27.-29. juli.

Her spiller Danmark igen tre kampe:
27/7 Danmark – Norge
28/7 Danmark – Korea
29/7 Danmark – Sverige

– Her kan vi få de sidste ting på plads mht. roller, løbebaner, forskellige konstellationer osv. Vi har sammen med spillerne og deres respektive klubtrænere lavet individuelle planer for dem frem mod Scandinavian Open Championship. Således skal spillerne arbejde med fysisk træning, men samtidig bliver der også plads til minimum tre ugers ferie. Nu glæder vi os til en spændende sommer, fortæller Flemming Dam Larsen.

Silkeborg-Voel er på U18-landsholdet repræsenteret med både nuværende spiller Emma Laursen samt de to kommende spillere Naja Frøkjær og Camilla Faartoft.

Se videoreaktion med Krøkjær og Faartoft fra weekendens turnering her.

U20 damerne tog førstepladsen
Også Danmarks U20-damer deltog i den forgangne weekend i træningsturneringen Scandinavian Open Championship, hvor det med uafgjort mod Norge og derefter sejre over både Rumænien og Sverige blev til en flot 1. plads.

Danmarks kampe endte således:  
22/6 Danmark – Norge 23-23 (11-11)
23/6 Danmark – Rumænien 28-25 (14-13)
24/6 Danmark – Sverige 28-24 (12-12)

– Det var de første officielle landskampe i lang tid for os. Sidst mødte vi Japans A-landshold, men vi manglede noget kamptræning mod andre u-hold. Det var derfor først og fremmest nogle fede og givtige kampe for os, hvor vi igen kunne mærke den nerve, der er i officielle landskampe. Spillemæssigt var vi længere fremme end jeg troede, hvor vi i kampene får løst tingene rigtig godt. Jeg er meget tilfreds med vores præstationer,” fortæller U20-landstræner Heine Eriksen til haandbold.dk.

Næste stop: VM
U20-landsholdet samles igen allerede på fredag, og søndag den 1. juli rejser truppen til VM i Ungarn. Her venter der de rød/hvide damer en stor udfordring over fem kampe, når de skal kæmpe om videre avancement fra Gruppe C, hvor kampprogrammet ser således ud:

2/7 kl. 10.00 Danmark – Angola
4/7 kl. 18.00 Japan – Danmark
5/7 kl. 16.00 Danmark – Paraguay
7/7 kl. 15.30 Rumænien – Danmark
8/7 kl. 20.00 Danmark – Holland

– Vi sender et U20-hold afsted til Ungarn, der nok på papiret er den mest urutinerede danske U20-trup, der nogensinde har deltaget ved en slutrunde. Det bliver derfor spændende at se, hvordan vi reagerer, når vi skal levere et resultat under en VM-kamp. Omvendt er jeg meget fortrøstningsfuld, da jeg synes, at vi har vist fint spil og et stærkt sammenhold,” fortæller U20-landstræneren, og fortsætter:

– Vores første kamp mod Angola bliver en nøglekamp for os. Vinder vi den, så går vi også videre til en 1/8-finale. Vi kender slet ikke noget til dem, hvorfor det bliver en utrolig spændende kamp og start på slutrunden for os i det hele taget. Omvendt er du aldrig rigtig klar til en slutrunde. Der er meget få samlingsdage om året, så du bruger også sådan en turnering til at spille dig varm. Der bliver mange om buddet til VM, som også kan aflæses af slutrundevinderne de seneste tre år, der alle har været forskellige (U17 EM – Danmark, U18 VM – Rusland, U19 EM – Frankrig). Og det kunne derfor sagtens blive til en ny verdensmester denne gang. Under alle omstændigheder glæder vi os helt vildt til udfordringerne i Ungarn, slutter Heine Eriksen.

En af de nye spillere i truppen er Silkeborg-Voels egen Emilie Ytting, der afslutter en stor sæson med VM-udtagelsen. Ytting glæder sig meget til slutrunden og er stolt over at være med.

– Jeg er glad og stolt over at blive udtaget. Det er kæmpe stort og rigtig fedt at skulle repræsentere Danmark. Jeg glæder mig rigtig meget til at være sammen med de andre piger på holdet. Jeg håber, at jeg får en fed oplevelse, og derudover bliver det også rigtig spændende at skulle møde hold fra en masse forskellige nationer, fortæller Emilie Ytting, der blandt andet tager afsted sammen med to nye holdkammerater Helene Kindberg og Louise Ellebæk, som begge skifter fra FCM Håndbold efter VM-slutrunden.

Du kan følge alle Danmark kampe ved U20 VM via livestream, som du finder på den officielle ungarske VM-side: https://www.hungaryhandball2018.hu

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com