Den norske landsholdsspiller Stine Skogrand tænker ikke på næste sæson i FC Midtjylland, før slutspillet er forbi, og hun stopper efter to år i Silkeborg-Voel

Tekst og foto: Jens Rasmussen

Hun bliver umiddelbart overrasket over, at kampen i aften mod FC Midtjylland kan blive hendes sidste på Silkeborg-Voels hjemmebane i Jyske arena.

-Neeejjj, det har jeg egentlig ikke tænkt på; men ja. Det kan det jo blive!

Silkeborg-Voels norske landsholdsspiller Stine Skogrand tænker lidt over svaret, da vi sidder i fitnesslokalet på toppen af Handelsskolen i Silkeborg dør om dør med stemmerne fra eliteSilkeborgs kontor.

Hun har netop restitutions-trænet for at få kampen mod Viborg, hvor Silkeborg-Voel led sit første nederlag i slutspilspuljen, ud af kroppen.

– Den kamp er vi bare nødt til at skubbe om i baghovedet. Opgøret imod FC Midtjylland i aften  ser jeg som fifty-fifty. Det er femte gang i denne sæson, vi møder FC Midtjylland, og vi har kun tabt til dem i pokalturneringen, siger Stine Skogrand.

Men netop i den pokalkamp viste FC Midtjylland, at holdet kunne vinde, da det var alt eller intet. På det punkt ligner kampen i aften den til forveksling.

– Det kan være afgørende, helt sikkert. Vi skal være endnu bedre end i sidste kamp. Vi drømmer stadigvæk om en DM-semifinale, siger Stine Skogrand med eftertryk.

Tanken om, at hun kan være med til at sende FC Midtjylland uden for rækkevidden af Champions League i næste sæson, har strejfet hende, men det ændrer ikke noget for hendes indsats og indstilling. Målet for hende er ellers at komme til at spille Champions League.

– Lige nu er mit hoved og mit hjerte i Silkeborg-Voel. Hvis det ikke bliver Champions League med FC Midtjylland næste sæson for mig, så må det blive året efter, siger Stine Skogrand, der så selv kan få indflydelse på at nå det mål.

Gensyn med veninde

Stine Skogrands veninde fra flere sæsoner i Tertnes er FCM-spilleren Tonje Løseth, og det kan være lidt mærkeligt at møde hende.

– Tonje Löseth er skadet nu, og jeg er egentlig glad for, at jeg ikke skal spille imod hende denne gang, siger Stine Skogrand.

Hun peger også på, at selv om det bliver en ny sejr over FC Midtjylland, kræver det stadigvæk også en sejr over Viborg og måske også over Odense til sidst.

– Det må vi tage til den tid. Odense er favorit til at gå videre. Ikke mindst fordi holdet har to point med fra grundspillet, siger Stine Skogrand. 

To gode år i Silkeborg-Voel

Hun føler virkelig, at hun har fået udbytte af sine to år i Silkeborg-Voel.

– Det har været rigtig godt at være her sammen med pigerne, og så spiller jeg jo hele tiden. Det er jo det, man gerne vil og lærer af, siger Stine Skogrand.

Hun kunne være kommet til en storklub, hvor hun ikke ville få så meget spilletid, men det havde hun taget højde for.

– Jakob havde lovet mig masser af spilletid, før jeg kom her, siger hun, og hendes perlende latter overdøver den bastante musik i fitnesslokalet.

– Det var aftalen fra starten, og den har han holdt. Selv om jeg har en dårlig dag og brændt nogle chancer, har jeg fået lov til at fortsætte, tilføjer hun og ler videre.

Med så meget spilletid er det også blevet til mange mål fra Stine Skogrands venstrehånd. I sin første sæson scorede hun 130 mål i Ligaen for Silkeborg-Voel, og på nuværende tidspunkt i denne sæson har hun indtil videre nettet 144 gange i 25 kampe. Dertil kommer 16 mål i fire EHF-kampe i denne sæson.

Hun tror på, at der er masser af år tilbage i håndboldkarrieren endnu.

– Jeg bliver ved, så længe kroppen kan, og lysten er der, siger Stine Skogrand, der arbejder seriøst i styrketræningslokalet sammen med de andre Silkeborg-Voel-piger, som hun afgjort vil komme til at savne.

På U-landshold som 15-årig

Stine Skogrand fik masser af spilletid på landsholdet ved VM i Tyskland sidste år i december. Her blev det til en sølvmedalje til det ellers ”guld-forvænte” norske landshold. Stine Skogrand dækkede højre back og spillede højre fløj i angrebet, hvor Nora Mørk overtog backpladsen i højre side.

Helt fra hun var 15 år, har hun være på diverse ungdomslandshold, inden hun debuterede på A-landsholdet i april 2013 od Sydkorea.

– Min første slutrunde var i 2015 ved VM i Danmark, hvor vi vandt guld. Det var en god oplevelse, har Stine Skogrand tidligere udtalt.

Hun har flere idoler i håndboldsporten. Det er blandt andre Linn-Kristin Riegelhuth og Mikkel Hansen.

– Og så er der Nikola Karabatic med masser af fysik. Han er to-vejsspiller, som jeg selv er, siger Stine Skogrand.

Hun begyndte at spille håndbold som 7-årig i klubben Fyllingen i Bergen, og håndbold blev hurtigt en stor del af hendes liv. Der var den sociale omgangskreds, oplevelserne og rejserne med håndboldklubben.

– Jeg begyndte at spille sammen med næsten alle fra min klasse og det sociale betød meget. Det var sjovt at spille, og vi vandt meget. I dag er næsten alle mine venner nogen, som jeg kender fra håndbold, siger Stine Skogrand.

Det samme gælder kæresten Eivind Tangen, som hun tog med til Danmark i 2016. Han fik kontrakt med HC Midtjylland, men er nu en del af succes’en i Skjern Håndbold.